Ondernemerschap

‘Geleerd dat je niet allemaal Peter de Jongetjes bij elkaar moet zetten’

Bytesnet - Rotterdam

Peter de Jong is CEO van Bytesnet, dat regionale datacenters heeft in Rotterdam en Groningen. Toch komt hij niet uit die wereld. ‘Nee, ik ben opgeleid voor de weg- en waterbouw en heb tien jaar voor het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking gewerkt, in Jemen, Rwanda en Uganda’, zegt hij.

‘Maar het ondernemerschap bevalt me uitstekend: zelf bepalen wat je doet, focussen en keuzes maken. Jarenlang samen met mijn compagnon, Bix Jacobse, die inmiddels niet meer operationeel actief is. We vulden elkaar altijd goed aan’, aldus De Jong. 

In het verleden had De Jong, met een aantal anderen, ook een adviesbureau. ‘Al in de tijd van het adviesbureau had ik geleerd dat je niet allemaal Peter de Jongetjes bij elkaar moet zetten. Ook medewerkers moeten elkaar aanvullen en juist verschillend zijn. Dat werkt beter.’

In het komende magazine van Friends in Business, presentatie op 24 september in The Boathouse Kralingen, het hele verhaal met De Jong. Met een duidelijke boodschap: haal de data terug naar Rotterdam. 

Dit artikel wordt u aangeboden door

Bytesnet

Geeft data daadkracht!

Meer nieuws