Ondernemerschap

Gemeente Rotterdam: in 2019 starten met renovatie Museum Boijmans Van Beuningen

Museum Boijmans Van Beuningen - Rotterdam

De Gemeente Rotterdam verwacht in 2019 te beginnen met de renovatie van Museum Boijmans Van Beuningen. Dat is noodzakelijk, de staat van het museumgebouw is slecht en het pand bevat asbest.

De gemeente is gestart met de voorbereidende werkzaamheden om met renovatie te komen tot een toekomstbestendig museumgebouw waarin de unieke collectie tot haar recht komt. Het museumgebouw zal naar verwachting drie tot vier jaar moeten sluiten vanwege de renovatiewerkzaamheden. Het college vindt het belangrijk dat de collectie tijdens de tijdelijke sluiting van het museumgebouw zichtbaar blijft in de stad. Samen met het museum worden de mogelijkheden hiervoor bekeken. 

De totale investeringskosten van deze scenario’s variëren tussen de 110 miljoen euro voor het basisscenario tot 150 miljoen euro voor het meest uitgebreide scenario. Dit is vastgesteld op basis van een eerste verkenning. De scenario’s worden de komende tijd verder uitgewerkt. Vervolgens besluit het nieuwe college van B&W na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 over de aanpak van de renovatie. 

Het streven is om in 2019 te starten met het leegruimen van het museumgebouw en de asbestsanering. Daarna begint de renovatie. 

Dit artikel wordt u aangeboden door

Museum Boijmans Van Beuningen

Een bezoek aan Museum Boijmans Van Beuningen is een reis door de geschiedenis van de kunst. Nederlandse en Europese topstukken geven een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dalí en Dutch Design.

Meer nieuws