Ondernemerschap

Het Integreren van Duurzaam Gerecyclede Houtproducten in de Moderne Zakelijke Omgeving

25-07-23

Barnwood hout komt uit oude schuren, huizen en boerderijen. Het hout was onderdeel van de gevel of de draagconstructie, vaak meer dan 100 jaar oud. Door de extreme weersinvloeden in de Alpen zijn deze naaldhout barnwood planken prachtig diep gegroefd. Door de felle zon ontstaan er unieke kleurpatronen van zwartgrijs tot lichtbruin, dit noemen ze ook wel ‘Sonnengebrant’.

Het Tweede Leven van Barnwood

Barnwood wordt vervolgens bewerkt voor verschillende doeleinden. Het wordt veelal gebruikt voor een houten wand. Door het barnwood eiken een tweede leven te geven hoeven er geen nieuwe bomen gekapt te worden en werkt u daarmee aan een betere wereld.

De Unieke Kenmerken van Barnwood Planken

Barnwood planken zijn decennia’s oude schuren diep verborgen in de Balkan. Door de extreme weersomstandigheden die de ‘barns’ hebben getrotseerd zijn de delen gevormd door de tand destijds. Diepe groeven en een robuuste uitstraling zijn de uiterlijke kenmerken van deze barnwood eiken planken. Unieke breedtes van meer dan 30 cm zijn geen uitzondering!

Barnwood Panelen

Naast eiken barnwood planken verkoopt Historisch Hout ook barnwood panelen! Deze panelen zijn gesorteerd in 2 kleuren op voorraad, namelijk in grijstinten en bruintinten. Het barnwood hout is afkomstig uit Oostenrijk, afkomstig van verlaten veldschuren in het hooggebergte van de Alpen.

Barnwood in de Moderne Zakelijke Omgeving

Barnwood is niet alleen een duurzaam materiaal, maar ook een materiaal met een unieke uitstraling. Het kan worden gebruikt voor wandplanken, keukens, vloeren, deuren, houten wanden en nog veel meer. In de moderne zakelijke omgeving kan barnwood een unieke, rustieke sfeer creëren die zowel klanten als werknemers aanspreekt. Het gebruik van gerecycled hout zoals barnwood toont ook de toewijding van een bedrijf aan duurzaamheid en milieubewustzijn, wat een positieve indruk kan maken op klanten en partners.

Voor meer informatie over barnwood-producten, bezoek Historisch Hout.

Foto: pexels.com

Meer nieuws