Ondernemerschap

Hét Rotterdam Gala brengt maar liefst 342.253 euro op

The Boathouse Kralingen - Rotterdam

De tweede editie van Hét Rotterdam Gala heeft maar liefst 342.253 euro opgebracht. Een indrukwekkend optreden van Duncan Lawrence was één van de hoogtepunten. De Hellevoeter won vorige maand het Eurovisie Songfestival.

De Onderzeebootloods was afgelopen zaterdag het decor voor Hét Rotterdam Gala. Tijdens dit benefietgala werd geld opgehaald voor dementerenden in Rotterdam. De presentatie was in handen van Filemon Wesselink en naast Lawrence traden ook The Three Degrees en George Baker op. 

Burgemeester Ahmed Aboutaleb was wederom gastheer van het evenement en pakte zijn oude beroep als journalist weer even op. Hij interviewde Professor Philip Scheltens (hoogleraar neurologie en directeur van het Alzheimer Centrum) en Annelies van der Vorm (ondernemer en voorzitter van de Raad voor Goed). 

Tijdens de veiling werd onder meer een lunch voor tien vrouwen met Filemon Wesselink en Najib Amhali twee keer geveild voor 10.000 euro. Een lunch met Aboutaleb op het Rotterdamse stadhuis leverde zelfs 22.500 euro op. 

De Stichting Rotterdam Mooier Maken gaat erop toezien dat alle gelden verantwoord besteed worden aan het goede doel van de avond: groene dagbesteding voor dementerenden. Er worden tuinen in de vorm van een vlinder in de stad aangelegd waar beginnend dementerenden zich thuis voelen en zich ook kunnen uitleven als ze dat willen. Met tal van aspecten die belangrijk zijn voor dementerenden: ronde vormen, hoger geplaatste plantenbakken, zitjes en groene paden. 

Dit artikel wordt u aangeboden door

The Boathouse Kralingen

The Boathouse Kralingen heeft begin april 2016 haar deuren geopend aan het strand van de Kralingse Plas in Rotterdam. Een indrukwekkend paviljoen van glas, half rond gebouwd. Dit gebouw is ingericht als splinternieuwe evenementenlocatie voor Rotterdam.

Meer nieuws