Ondernemerschap

Hier moet je aan denken bij het organiseren van een teamuitje

17-04-24

Het jaarlijks organiseren van een teamuitje voor jouw bedrijf is altijd erg leuk, maar vaak ook best intensief. Je moet namelijk aan vele dingen denken, wil je rekening houden met alle collega’s, het doel dat je wil bereiken en om een leuke activiteit te vinden. Een goed georganiseerd bedrijfsuitje is namelijk erg belangrijk voor een succesvolle dag. In deze blog bespreken we enkele aspecten die je moet overwegen wanneer je aan de slag gaat met het organiseren van het teamuitje en geven we tips voor unieke activiteiten.

Zet een doel vast voor de dag

Een bedrijfsuitje is natuurlijk heel erg gezellig en een mooie manier om te connecten, maar er zit vaak ook een groter doel achter. Voordat je begint met het plannen van het leuke gedeelte, zoals de activiteiten, is het slim om de doelen voor de dag vast te zetten. Zo kun je bij Wavevents bijvoorbeeld vele activiteiten doen op het strand in Scheveningen of op een andere locatie. Maar, als bedrijf moet je nagaan wat het grotere doel is van het team uitje. Wil je de medewerkers als het ware bedanken en ze een verzorgde dag aanbieden? Of wil je juist dat de teambuilding sterker wordt? Het kan ook nog zijn dat je graag wil dat medewerkers van verschillende afdelingen elkaar beter leren kennen. Stel in ieder geval vast wat het doel van het bedrijf is om een bedrijfsuitje te organiseren. Op deze manier kun je veel makkelijker geschikte activiteiten plannen.

Bedenk een uniek idee met interesses van werknemers

Voordat je een willekeurige activiteit kiest voor het bedrijfsuitje, is het goed om na te gaan wat de gedeelde interesses zijn van de werknemers. Het is logisch dat niet iedereen dezelfde hobby’s en interesses heeft, maar er is altijd wel iets wat de meeste mensen erg leuk vinden. Hierbij is het handig om goed na te denken over wat er op de werkvloer wordt gezegd, wellicht willen ze al heel lang iets specifieks doen. Een goed voorbeeld van een super uniek bedrijfsuitje is om een Expeditie Robinson spel te doen. Hierbij moeten teams samenwerken, spannende proeven doen en echt het uiterste uit zichzelf halen op het strand.

Meer toffe ideeën voor een bijzonder uitje

Er zijn natuurlijk nog veel meer gave ideeën voor een bijzonder bedrijfsuitje. Het is het allerleukste om de werknemers echt te verrassen met iets nieuws en anders dan dat ze gewend zijn. Zo is het standaard bowlen en borrelen nu wel bekend. Andere ideeën zijn om bijvoorbeeld een Herman Brood schildercursus te doen, om de creatieve kant naar boven te halen. Ook kun je als bedrijf een mega sup tour doen over de zee, of over de grachten van een leuke stad. Hiermee ben je actief bezig en het is ook nog eens erg gezellig

Meer nieuws