Ondernemerschap

Hoog bezoek voor Depot Boijmans Van Beuningen

Museum Boijmans Van Beuningen - Rotterdam

Museum Boijmans Van Beuningen kijkt terug op een geslaagd bezoek van Minister-President Mark Rutte, Bondskanselier Olaf Scholz en collega-bewindvoerders aan het Depot Boijmans Van Beuningen. Het gebouw was op maandag 28 maart uitgekozen als locatie voor een ontmoeting tussen de Nederlandse en Duitse regering. Dit in het kader van hun doorlopende samenwerking op tal van vlakken. Directeur Ina Klaassen van Museum Boijmans Van Beuningen verwelkomde Rutte, Scholz en hun gevolg en gaf ze een rondleiding in het depot.

De Nederlandse en Duitse delegatie voerden in verschillende ruimtes van het pand bilaterale gesprekken. Aanwezig waren ministers zoals Rob Jetten, Sigrid Kaag en Wopke Hoekstra aan Nederlandse zijde en aan Duitse zijde o.a. Annalena Baerbock en Boris Pistorius. Verder waren onder meer Cultuur-staatssecretaris Gunay Uslu, de Duitse ambassadeur Cyril Jean Nunn en burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam aanwezig.

Mark Rutte en Olaf Scholz gaven een persconferentie en er was een officieel fotomoment. Tot besluit werd er gedineerd in restaurant Renilde, op het dak van Depot Boijmans Van Beuningen. Het museum is trots op de vlekkeloze ontvangst en dankt het Ministerie van Algemene Zaken en hun Duitse evenknie voor de samenwerking.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Museum Boijmans Van Beuningen

Een bezoek aan Museum Boijmans Van Beuningen is een reis door de geschiedenis van de kunst. Nederlandse en Europese topstukken geven een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dalí en Dutch Design.

Meer nieuws