Ondernemerschap

Huib Boissevain in nieuwe magazine: Annexum grote speler in het beleggen van supermarkten

11-10-21

Supermarkten behaalden in 2020 een recordomzet. Dat was ook goed nieuws voor de particuliere beleggers van Annexum, dat een groot aantal supermarktpanden bezit. ‘De keiharde concurrentie is voor ons alleen maar goed’, zegt Huib Boissevain in ons nieuwe magazine. Dat nummer lanceren wij vandaag tijdens de Rotterdam Business Party.

Boissevain heeft sinds deze zomer een barbecue. Zo’n eivormige. Alles gaat erop. Vlees, vis, groente. En, zegt de eigenaar van Annexum, weet je wat het is? Dan wil je die producten ook zelf kopen. Vaak blijft hij dan langer weg dan strikt noodzakelijk. Beroepsdeformatie. ‘Ik loop elke supermarkt binnen en kijk hoe ze dingen aanpakken. Het is een tic. Maar ja, het is zó’n interessante branche. Het is continu in beweging.’

Annexum biedt vastgoedbeleggingsfondsen voor particulieren. Supermarkten en woningen zijn de belangrijkste vastgoedobjecten. Na Ahold en Lidl is Annexum de grootste eigenaar van supermarkten in Nederland. Ruim 150 winkels heeft het bedrijf in de portefeuille, waarvan zo’n 35 in Duitsland. Eind 2020 werden voor een slordige 325 miljoen euro nog 62 winkelpanden overgenomen van Jumbo. Die werden ondergebracht in het Nederlands Supermarkt Fonds, een van de drie supermarktfondsen van Annexum.

Lees ook: Studio Friends in Business: Huib Boissevain van Annexum

De beleggers van dit (reeds gesloten) fonds kunnen naar verwachting rekenen op een aantrekkelijk rendement. Al kan het nu iets minder zijn, omdat de winkelpanden en restaurants – meer dan supermarkten en woningen – werden geraakt door corona. ‘Maar het is nog steeds niet slecht’, zegt Boissevain met een lach.  

Het hele verhaal met Huib Boissevain van Annexum in ons nieuwe magazine.

Meer nieuws