Ondernemerschap

Inprevo: pilottraining Eerste Hulp bij terreur op 11 april

Inprevo - Rotterdam

Op woensdag 11 april organiseert Inprevo een pilottraining Eerste Hulp bij terreur. Dat gaat gebeuren in het oefencentrum van Inprevo in Utrecht.

Inprevo en Falck bieden deze training aan in samenwerking met Auriex. Auriex is gespecialiseerd in het geven van operationele trainingen voor private organisaties en overheidsinstellingen en heeft jarenlange ervaring bij civiele en diplomatieke missies wereldwijd.

Helaas zijn niet alle terreurdaden te voorkomen. Wat wel kan zijn de gevolgen van een terreurdaad onder controle houden en daar waar mogelijk beperken. Dat wil zeggen het behandelen en beperken van vermijdbare dodelijke slachtoffers. Door medisch de juiste technieken te gebruiken om verwondingen te kunnen behandelen. Even belangrijk is de tactiek, hoe zo’n situatie te benaderen.

Leerdoelen van de training
Het begrijpen van de drie doelstellingen en drie fasen van de Remote Area Combat First Aid; het doen van een check op acute bloedingen; levensreddende handelingen uitvoeren op jezelf en op anderen door het gebruik van een Combat Application Tourniquet om extreme bloedingen te stoppen; het uitvoeren van een juiste benadering naar het slachtoffer; personen op de juiste manier vervoeren naar een veilige schuilplaats zonder het gebruik van wapens; het uitvoeren van het MARCH-protocol om grote bloedingen, ademhalings en – luchtwegproblemen, onderkoelingsproblemen te behandelen.

Doelgroep

Professionele hulpverleners (van brandweer, ambulance, politie), industrie, bedrijfshulpverleners, organisaties die met terreur te maken kunnen krijgen. 

Aanmelden
Heeft u interesse in de pilottraining van 11 april? Door een e-mail te sturen naar Aleid Kanis via a.kanis@inprevo.nl kunt u zich aanmelden voor deze training. 

Dit artikel wordt u aangeboden door

Inprevo

Inprevo richt zich op de preventie van calamiteiten en helpt organisaties bij het creëren van brandveiligheid.

Meer nieuws