Ondernemerschap

IW Zuid-Holland in nieuwe magazine: ‘Met de verduurzaming van materialen is het vak niet meer zo zwaar als vroeger’

IW Zuid-Holland - Rijswijk

In het nieuwe magazine van Friends in Business geven Cor van den Heuvel (directeur), Kees Westdijk (opleidingsmanager), Bianca Blom (HR marketing manager) en Steven van der Meijden (financieel manager) van IW Zuid-Holland een kijkje in het opleidingsbedrijf voor de technische installatiebranche. Zij delen een rotsvaste overtuiging: techniek is het heden en de toekomst.

Cor: ‘We zien een lichte toename vanuit het scholenveld, gelukkig. En dat is hard nodig ook. Door de energietransitie en innovatieve ontwikkelingen kunnen we niet meer zonder technisch vakmanschap en technische bedrijven.

Kees: ‘Met de verduurzaming van materialen is het vak niet meer zo zwaar als vroeger. Je hoeft niet meer met zes meter stalen buizen te sjouwen, dat is nu allemaal kunststof. Gereedschappen en werktechnieken worden slimmer.’

Specialistische skills

Steven: ‘Er komen veel jongens – de meiden blijven nog een beetje achter – op 16-jarige leeftijd bij ons binnen, doen een mbo-opleiding door werken en leren op niveau 2, 3 en soms 4, en gaan daarna fulltime werken. Dan zien we ze steeds vaker later terug in onze middag-/avondopleidingen, waar ze meer specialistische skills leren.

Bianca: ‘Onze naamsbekendheid binnen de regio is flink gegroeid. We doen ook veel aan onlinemarketing, zijn actief op de socials en adverteren in abri’s in de buurt van scholen om nóg beter zicht- en vindbaar te zijn. Maar we zetten ook breed in op events en open avonden.’

Het hele verhaal over IW Zuid-Holland staat in ons nieuwe magazine. Dat nummer presenteren wij op 22 mei.

Dit artikel wordt u aangeboden door

IW Zuid-Holland

IW bestaat uit 7 regionale opleidingsbedrijven met gezamenlijk een landelijke dekking. Hierdoor zijn we altijd dichtbij. Dichtbij voor jonge technische talenten, dichtbij de technische installatiebedrijven en dichtbij wat er in een regio speelt. We geloven in een persoonlijke, betrokken aanpak en we kijken proactief naar nieuwe mogelijkheden en kansen in de omgeving.

Meer nieuws