Ondernemerschap

Jan-Joris van Dijk nieuwe managing director van Bytesnet

Bytesnet - Rotterdam

Jan-Joris van Dijk is de nieuwe managing director van Bytesnet. Hij neemt de operationele leiding over van CEO Peter de Jong, die zich op de strategische ontwikkeling gaat focussen bij de aanbieder van datacenteroplossingen en dataservices. Bytesnet doet dat vanuit twee regionale datacenters: in Groningen en Rotterdam.

Van Dijk (50) heeft een ruime ervaring in commercieel en operationeel management. Het raakvlak van ICT en energie vormt een rode draad in zijn loopbaan en ook eerder is hij werkzaam geweest op het gebied van datacenters.

Na zijn studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, werkte hij eerst in de ICT-sector, onder andere in diverse commerciële functies bij Getronics en KPN. Daarna switchte Van Dijk naar de wereld van technische installaties en energieservices. Bij (de voorlopers van) ENGIE was hij eerst werkzaam in Noord-Nederland. Later zette hij voor dat bedrijf een landelijke business voor datacenters op.

In zijn laatste rol bij ENGIE was hij verantwoordelijk voor de introductie van LNG (vloeibaar aardgas) als brandstof voor trucks en schepen in de Benelux.

Prachtig bedrijf

Na een korte uitstap als ondernemer (als directeur/aandeelhouder van een nieuwe fabriek voor een innovatief en duurzaam constructiemateriaal) werd hij door Bytesnet benaderd om managing director te worden. 'Een functie die mij op het lijf geschreven is; bij een prachtig bedrijf dat een wezenlijke rol vervult in de digitalisering van onze maatschappij', zegt hij. 'Die kans heb ik dankbaar aangegrepen.'

Bytesnet ziet in Van Dijk de ideale kandidaat om het succesvolle bedrijf de komende jaren te leiden op weg naar verdere groei. CEO Peter de Jong: 'Die potentie is er, met onze ultramoderne datacenters: Bytesnet d’ROOT in Groningen en Bytesnet Spaanse Kubus in Rotterdam. Met zijn commerciële en operationele ervaring en zijn kennis van de markt is Jan-Joris de aangewezen man om onze ambities tot uitvoering te brengen.'

Foto: Bytesnet

Dit artikel wordt u aangeboden door

Bytesnet

Geeft data daadkracht!

Meer nieuws