Ondernemerschap

Jan Oosterom (Howden): ‘Groeien op wereldschaal, maar zeker ook in Nederland’

Howden Insurance Brokers Nederland B.V. - Rotterdam

In het nieuwe magazine staat een verhaal over het Engelse Howden. De ambities van dit verzekeringsbedrijf liegen er niet om: in de komende vijf jaar de omzet verdubbelen en ’s werelds grootste verzekeringsmakelaar worden die niet in Amerikaanse handen is. ‘Groeien op wereldschaal, maar zeker ook in Nederland’, klinkt het ambitieus bij de directieleden van Howden Insurance Brokers Nederland in Rotterdam. 

‘Het bedrijf is 28 jaar geleden opgericht door David Howden, samen met twee vrienden en een hond’, vertelt Jan Oosterom. ‘Inmiddels zijn we met 12.000 collega’s, maar David is nog steeds in charge en heel ambitieus.’ De hond is er ook nog steeds, al is het in de vorm van een standbeeld. Zo verwelkomt hij bezoekers in het Londense hoofdkantoor. 

Slapeloze nachten 

De groeistrategie is vorig jaar ingezet. Het markeert ook voor Howden Nederland een nieuwe fase. In 2013 zetten Jan Oosterom en Martin Besemer de Nederlandse tak vanaf nul op, met als fundament hun beider specialisatie in maritieme en aansprakelijkheidsverzekeringen. Ondanks tegenwerking van hun vroegere werkgever slaagden ze. Jan wil er niet veel over kwijt, maar zegt toch: ‘Tot rechtszaken aan toe, over een relatiebeding. Nee, niet leuk. Slapeloze nachten. Maar ook een stimulans om er een schepje bovenop te doen.’ 

Het hele verhaal staat in ons nieuwe nummer. Dat magazine presenteren wij op maandag 23 mei in het Zalmhuis met onze partners.

Foto: Ronald Harms, Dolf Balink, Jeroen Everling, Martin Besemer, Jan Oosterom

Dit artikel wordt u aangeboden door

Howden Insurance Brokers Nederland B.V.

Meer nieuws