Ondernemerschap

Job Oosterwijk (Verkerk): ‘Design, build en maintain hebben we onder één dak’

Verkerk. - Rotterdam

Verkerk heeft meerdere Business Units met ieder een eigen expertise. Job Oosterwijk, business development manager, legt uit: ‘Binnen Verkerk hebben we een multidisciplinair team. Dit team heeft alle expertises in huis om duurzame meerjarenonderhoudsplannen (DMJOP) op te stellen en de te nemen maatregelen met eigen mensen te realiseren. Doordat we alle Business Units ‘Design, Build en Maintain’ onder één dak hebben, kunnen we duurzame innovatieve adviezen maken en erg snel schakelen. Dat is wel zo prettig voor de klant.’

Dienstverlening in DNA

Verkerk Building Maintenance verzorgt het beheer en onderhoud van gebouwgebonden installaties en is al 100 jaar een echte dienstverlener op het gebied van service voor haar opdrachtgevers. Door nieuwe technologieën zijn er steeds meer mogelijkheden om echte waarde te creëren voor klanten. Die waarde uit zich in duurzame installatie-oplossingen. Een DMJOP is maatwerk en houdt rekening met de duurzaamheidsdoelstellingen van de organisatie. Het bevat een gedetailleerde beschrijving van de duurzaamheidsmaatregelen, de kosten, de planning en de conditie van de installaties.

Predictive maintenance als kans

Nederland is op grote schaal bezig met vernieuwingen en innovaties. Verkerk is een belangrijke speler in deze vernieuwingen zoals tijdens de energietransitie, in de circulaire economie, de digitale transformatie en duurzaam bouwen en onderhouden. Regelgeving en normering worden hierbij ook steeds strikter en complexer. Energiemonitoring van vastgoed biedt de uitkomst om te voldoen aan deze regelgeving.

Energiemonitoring naar het verbruik van een gebouwgebonden installatie biedt pandeigenaren de mogelijkheid om de energieverdeling perfect afgesteld in te regelen. Job: ‘Door de data van het energieverbruik te koppelen met data vanuit het gebouwbeheersysteem en het assetmanagementsysteem, is het mogelijk om voorspellende algoritmes te ontwerpen. Hier zijn wij volop in ontwikkeling.

Predictive maintenance draagt, in de nabije toekomst, bij aan minder faalkosten, meer flexibiliteit, meer efficiëntie en een hogere betrouwbaarheid van de installaties. Met als gevolg dat de installaties duurzaam beheerd kunnen worden. Wie wil dit nu niet?’

Dit artikel wordt u aangeboden door

Verkerk.

Bringing buildings to life!

Meer nieuws