Ondernemerschap

Kennissessie KPMG over ‘Data-analyse in de sport’ groot succes

KPMG - Rotterdam

In topsport draait het verschil tussen winst en verlies om details. Natuurlijk zijn talent en training onmisbaar, maar uiteindelijk moet álles kloppen om tot resultaten te komen. Data-analyse kan daarbij helpen.

In steeds meer sporten wordt deze nieuwe wetenschappelijke aanpak toegepast. Zo ondersteunt KPMG sinds twee jaar de wielerploeg van Team Sunweb en kopman Tom Dumoulin. Tijdens een kennissessie van KPMG en Friends in Business vertelde data en sport advisory specialist Paul Adriani hoe alles gemeten en verwerkt wordt: van hartslag tot wattage, van de prestaties van tegenstanders tot de ideale ploegentijdrit. 

Het onderwerp spreekt veel mensen aan; het aantal beschikbare plaatsen was dan ook in korte tijd vergeven. KPMG ontving een mix van vijftien ondernemers: eigen relaties en Friends. De interactieve bijeenkomst vond plaats op hoog niveau: bij The Office Operators, op de 41e etage van De Rotterdam, met een indrukwekkend uitzicht op de Erasmusbrug en de skyline van Rotterdam. 

Onder leiding van Friends in Business-eindredacteur Frank Vijg discussieerden de aanwezigen met Paul Adriani én met elkaar. Over het belang van data-analyse en de kansen die het biedt – niet alleen in de sport maar ook in het bedrijfsleven. En de vraag of alles voorspelbaar wordt en emoties verdwijnen.

Dit artikel wordt u aangeboden door

KPMG

KPMG Nederland maakt deel uit van het internationale KPMG-netwerk, wereldwijd toonaangevend in audit, tax en advisory. KPMG Meijburg & Co is specialist in tax in Nederland. We werken voor een brede groep opdrachtgevers: grote (inter)nationale ondernemingen, middelgrote bedrijven, non-profitorganisaties en overheden.

Meer nieuws