Ondernemerschap

KPMG lanceert nieuw platform voor chatbotmanagement

KPMG - Rotterdam

KPMG heeft een nieuw platform ontwikkeld dat bedrijven in staat stelt om op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke wijze digitale assistenten en chatbots te bouwen, te onderhouden en te beheren.

Het nieuwe platform, Digital Advisor, stelt organisaties in staat meerdere digitale assistenten te managen in een low code omgeving. Dat betekent dat de applicaties snel inzetbaar zijn en relatief goedkoop ontwikkeld kunnen worden binnen de businessteams van ondernemingen. Daarnaast kan voor het inrichten van chatbots gebruik worden gemaakt van verschillende technologieleveranciers.

‘De low code omgeving is van groot belang bij het ontwikkelen van digitale assistenten’, zegt Len Debets, product manager bij KPMG Smart Tech Solutions. Debets: ‘Steeds meer bedrijven hebben een grote behoefte om hun klantcontacten, IT-helpdesks, HR-processen, opleidingen, gebouwenbeheer en informatiestromen door middel van deze technologie te automatiseren. De meeste afdelingen lopen echter harder dan de IT-afdeling in het algemeen kan bijbenen. Bovendien zijn de benodigde vaardigheden niet altijd aanwezig binnen de afdeling en zijn de huidige IT-systemen dermate complex dat het ontwikkelen veel tijd in beslag neemt. Dat betekent dat de systemen alweer verouderd zijn als ze worden opgeleverd.

‘Het nieuwe KPMG-platform biedt zowel business als de IT-afdelingen de mogelijkheid om nauw samen te werken en in weinig tijd oplossingen te bouwen die direct waarde toevoegen. Steeds meer bedrijven gaan dan ook op zoek naar ontwikkelingsplatformen om de levering van software te versnellen’, aldus Debets.

Dit artikel wordt u aangeboden door

KPMG

KPMG Nederland maakt deel uit van het internationale KPMG-netwerk, wereldwijd toonaangevend in audit, tax en advisory. KPMG Meijburg & Co is specialist in tax in Nederland. We werken voor een brede groep opdrachtgevers: grote (inter)nationale ondernemingen, middelgrote bedrijven, non-profitorganisaties en overheden.

Meer nieuws