Ondernemerschap

KPMG: ‘Vastgoedsector maakt weinig vaart met technologische vernieuwing’

KPMG - Rotterdam

De wereldwijde vastgoedsector erkent het belang van technologische vernieuwing, maar zet in beperkte mate stappen om met de nieuwe technologieën aan de slag te gaan. Bij steeds meer bedrijven dringt het besef door dat zij de noodzakelijke innovatie niet zelfstandig kunnen realiseren en dat samenwerking met een PropTech startup onvermijdelijk is.

Uit het onderzoek The road to opportunity van KPMG blijkt dat nog geen 10% van de ondernemingen in de sector vindt dat zij zelf voorop lopen als het gaat om technologische innovatie. Ruim 90% vindt het dan ook onvermijdelijk dat zij gaan samenwerken met PropTech startups om zich aan te kunnen passen aan het veranderende landschap waarin zij opereren. Eén op de drie bedrijven geeft aan op dit moment al te investeren in een startup of dat op korte termijn van plan te zijn.

Benieuwd? Klik hier voor het hele persbericht van KPMG. 

Dit artikel wordt u aangeboden door

KPMG

KPMG Nederland maakt deel uit van het internationale KPMG-netwerk, wereldwijd toonaangevend in audit, tax en advisory. KPMG Meijburg & Co is specialist in tax in Nederland. We werken voor een brede groep opdrachtgevers: grote (inter)nationale ondernemingen, middelgrote bedrijven, non-profitorganisaties en overheden.

Meer nieuws