Ondernemerschap

KPMG zet culturele diversiteit hoog op de agenda

KPMG - Rotterdam

Op de bijeenkomst ‘Culturele diversiteit in de top’ kwamen vorige week 24 Nederlandse ondernemingen bijeen die de meerwaarde van meer culturele diversiteit erkennen en beseffen dat hier doelgericht beleid voor nodig is.

Tijdens de bijeenkomst werden concrete acties besproken om meer talenten met een migrantenachtergrond in topposities te krijgen. Twee jaar geleden is KPMG gestart met een taskforce die zich speciaal richt op het creëren van een cultuur van inclusiviteit binnen de organisatie. ‘Het gaat erom dat de bedrijfscultuur iedereen in staat stelt het beste uit zichzelf te halen’, aldus Stefanie Hottenhuis, CEO van KPMG.

‘En volledig zichzelf te zijn met plezier in het werk. De energie moet gericht zijn op onze klanten en de samenleving, niet op het inspannen om anders te zijn dan wie je bent. Wij geloven dat we alleen zo vooruitgang kunnen boeken die goed is voor mens en maatschappij’, vertelde Hottenhuis in aanwezigheid van Koningin Máxima en de ministers Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en Van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap). 

KPMG blijft stappen zetten. Onder meer door ambassadeurs in te zetten, netwerkbijeenkomsten te organiseren en te sturen op kandidaten met een diverse culturele achtergrond voor leidinggevende posities. Ook maakt KPMG onbewuste vooroordelen bespreekbaar zodat er begrip ontstaat tussen de verschillen die er tussen mensen bestaan. ‘Om echt innovatief te zijn en om succesvol aan de uitdagingen van Nederland te werken, zijn de beste inzichten nodig. Een inclusieve cultuur is hiervoor de voorwaarde’, aldus Hottenhuis.

Dit artikel wordt u aangeboden door

KPMG

KPMG Nederland maakt deel uit van het internationale KPMG-netwerk, wereldwijd toonaangevend in audit, tax en advisory. KPMG Meijburg & Co is specialist in tax in Nederland. We werken voor een brede groep opdrachtgevers: grote (inter)nationale ondernemingen, middelgrote bedrijven, non-profitorganisaties en overheden.

Meer nieuws