Ondernemerschap

Krijg waar je recht op hebt dankzij een incassobureau

WetalkSEO - Etten-Leur

Een incassobureau kan goed van pas komen als je in situaties terechtkomt waarbij een partij schulden heeft bij jou, zoals wanneer klanten of huurders niet betalen. Er zijn nog veel meer situaties waar je een incassobureau voor kunt inschakelen. Welke dat zijn en hoe je dankzij een incassobureau krijgt waar je recht op hebt, lees je in dit artikel.

Achterstallige betalingen vorderen

Wanneer klanten, huurders of handelspartners niet betalen, kan je zelf behoorlijk in de problemen komen. Zo kun jij niet aan je eigen financiële verplichtingen voldoen als je geld tekortkomt. Het is dus van belang dat je op tijd betaald krijgt en wanneer dit niet gebeurt, je hulp kunt krijgen. Voordat je een incassobureau inschakelt, doe je er goed aan om met jouw huurder, partner of klant in gesprek te gaan. Doorgaans stuur je eerst een e-mail ter herinnering aan de openstaande betaling. Wees kort en bondig, maar wel vriendelijk; mensen reageren nu eenmaal beter op een glimlach dan een frons. Dit geldt ook wanneer je ervoor kiest om in gesprek te gaan met de partij die nog dient te betalen. Wees beleefd, vraag naar de reden en breng begrip op voor de ander. Daarnaast mag je uiteraard laten weten dat je het geld nodig hebt en kun je eventuele oplossingen zoals een betalingsregeling treffen. Wanneer dit niet werkt, schakel je het beste Incassobureau Den Bosch in; zij sturen dan een incasso voor je naar de huurder, klant of handelspartner. Meestal kun je na het verzenden van een incasso rekenen op een snelle betaling, omdat een incassobureau erg serieus genomen wordt. Het is een ideale zet wanneer je als (zelfstandig)ondernemer of huurder openstaande betalingen wilt laten voldoen.

Beslag leggen: hoe werkt dat?

Wanneer klanten of een andere handelspartner na meerdere herinneringen nog steeds de openstaande rekening niet betaalt, dan kun je verdere stappen ondernemen. Een van die stappen is beslag laten leggen op eigendommen van de andere partij. Beslag leggen kan op allerlei vermogensbestanddelen, zoals een huis, een auto, een bankrekening of op loon. Wanneer er beslag wordt gelegd op een huis, dan kan de bewoner er wel in blijven wonen; iemand mag niet zomaar op straat gezet worden. Daarnaast moeten spullen waarop beslag gelegd wordt, zoals een auto, een bepaalde waarde bezitten. Beslag op een bankrekening betekent dat de partij die schulden heeft niet meer kan pinnen of internetbankieren. Er kan ook beslag gelegd worden op een onderneming, bijvoorbeeld wanneer een bedrijf bij partners zoals een leverancier grote schulden maakt. Door met behulp van een advocaat beslag te laten leggen op eigendommen van de partij die niet betaalt, ontstaat er over het algemeen een snelle afhandeling van de zaak; niemand wil eigendommen kwijtraken of niet meer bij de bankrekening kunnen.

In het bedrijfsleven

Een incassobureau komt goed van pas in het bedrijfsleven. Niet alleen kan een incasso advocaat helpen bij het innen van schuld, je kunt ook juridische hulp krijgen bij een faillissement. Een incasso advocaat adviseert je over de stappen die je kunt nemen bij een dreigend faillissement of dit te voorkomen of om je te helpen bij een doorstart. Faillissement kan aangevraagd worden door twee of meer schuldeisers, zoals handelspartners die niet betaald zijn, maar ook door een ondernemer zelf. Voorkomen is beter dan genezen en daarom doe je er in het bedrijfsleven goed aan om al jouw facturen tijdig te betalen en om jouw inkomen- en uitgaven goed bij te houden. Zo kun je op tijd handelen als je failliet dreigt te gaan door te weinig inkomsten. Een goede advocaat helpt je niet alleen bij het aanvragen van faillissement, maar ook bij het verweer. Zo kan de advocaat onderhandelingen met schuldeisers, leveranciers en overheidsinstanties voor je doen. Wanneer faillissement niet te voorkomen is, dan helpt een incassobureau je bij een goede, soepele doorstart.

Dit artikel wordt u aangeboden door

WetalkSEO

Online Marketing bureau gespecialiseerd in Zoekmachine Marketing (SEO)

Meer nieuws