Ondernemerschap

Laatste glaspaneel op gevel Depot Boijmans Van Beuningen

Museum Boijmans Van Beuningen - Rotterdam

De gespiegelde gevel van Depot Boijmans Van Beuningen is compleet. Woensdag is het laatste glaspaneel geplaatst en is het opvallende gebouw in het Rotterdamse Museumpark aan de buitenkant gereed.

Momenteel wordt verder gebouwd aan de binnenkant alvorens de collectie (ruim 151.000 kunstwerken) wordt ingehuisd en de glazen deuren in het najaar van 2021 openen.

De depotgevel, bestaande uit 6.609m2 spiegelend glas, verdeeld over 1.664 panelen, reflecteert de omgeving; van toevallige voorbijgangers en wolkenluchten tot het lommerrijke Museumpark en de dynamische skyline van Rotterdam.

Depot Boijmans Van Beuningen maakt dit deel van de stad levendiger en legt tegelijkertijd een sterke relatie met het park en de gebouwen die zich in de buurt bevinden.

'Met de voltooiing van de gevel komen we een stap dichter bij de opening van het kunstdepot. Na jaren van wachten, praten en poetsen heeft Rotterdam zijn cadeau gekregen; een gebouw dat de kunstcollectie van de stad verdient', aldus directeur Sjarel Ex.

Archieffoto Depot Boijmans Van Beuningen

Dit artikel wordt u aangeboden door

Museum Boijmans Van Beuningen

Een bezoek aan Museum Boijmans Van Beuningen is een reis door de geschiedenis van de kunst. Nederlandse en Europese topstukken geven een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dalí en Dutch Design.

Meer nieuws