Ondernemerschap

100-jarig Luxor Theater pakt uit met bijzondere voorstellingen

Luxor Theater Rotterdam - Rotterdam

Het Luxor Theater bestaat honderd jaar. En dat prachtige jubileum viert het Rotterdamse theater met twee unieke voorstellingen, in het oude- en nieuwe Luxor.

In het nieuwe Luxor staan van woensdag 6 december tot zaterdag 20 januari staan Waardenberg en De Jong op het podium met de dames van Toren C. Speciaal voor deze gelegenheid gaan Martin van Waardenberg en Wilfried de Jong na jaren weer met elkaar werken. Maike Meijer en Margôt Ros, bekend als het duo uit de VPRO-serie Toren C, staan voor het eerst samen op de planken.

In het oude Luxor staat Paul de Leeuw van 8 tot en met 21 december met Defileeuw. De Leeuw: ‘Mijn wereld, die zich afspeelde in de contreien van Rotterdam, werd door het Luxor Theater groter gemaakt. Mijn hart klopte harder en mijn bloed ging sneller stromen. Een hele grote eer dat ik het theater nu kan bedanken met een speciale verjaardagsvoorstelling,’ zegt de Rotterdammer op de officiële website van het Luxor Theater. 

Kaarten voor de jubileumshows koopt u hier en hier

Dit artikel wordt u aangeboden door

Luxor Theater Rotterdam

In 1917 lieten twee ondernemers aan de Kruiskade in Rotterdam het Luxor Theater bouwen: een bioscooptheater dat meteen met afstand het grootste van Nederland was. Luxor is er ongelofelijk trots op om een eeuw lang een belangrijk onderdeel te zijn van het Rotterdamse uitgaansleven en verheugt zich op de toekomst.

Ga naar de website

Meer nieuws