Ondernemerschap

M. de Koning Autobedrijven langer verbonden aan Friends in Business 

Maas-De Koning - Capelle aan den IJssel

M. de Koning Autobedrijven heeft de verbintenis met Friends in Business met een jaar verlengd. Dit moderne familiebedrijf is opgericht in 1964 en heeft inmiddels vijf vestigingen. In Krimpen aan den IJssel, Capelle aan den IJssel en Rotterdam.  

Directeur Jos Sollie was eerder dit jaar aanwezig bij een businesslunch van Friends in Business. Hij vertelde voor onze camera over een app die M. de Koning Autobedrijven heeft ontwikkeld om bedrijven administratieve rompslomp te besparen.  

Wat vele ondernemers nog niet doorhebben, vertelde Jos Sollie, is dat per 1 januari de ‘CO₂-taks’ voor grote bedrijven, bedrijven met meer dan honderd werknemers in dienst, gaat gelden. Vrij vertaald komt het erop neer dat deze bedrijven per werknemer elke zakelijke kilometer en elke kilometer woon-werkverkeer moeten gaan bijhouden en verantwoorden aan de Belastingdienst. Dat betekent een enorme administratie lastenverzwaring voor het bedrijfsleven. 

M. de Koning Autobedrijven, altijd meedenkend, bedacht een oplossing in de vorm van een app om die bedrijven te ontzorgen. ‘Om gebruik te maken van deze app hoef je geen klant bij ons te zijn. Je hoeft geen Volkswagen of Audi te rijden.’  

Kijk hieronder naar het gesprek met Jos Sollie, opgenomen in het voorjaar van 2022:  

Dit artikel wordt u aangeboden door

Maas-De Koning

Persoonlijke aandacht, zorgvuldigheid en kwaliteit. Dat is kenmerkend voor M. de Koning. Met 170 gemotiveerde professionals werken wij aan één gezamenlijk doel: zorgeloze mobiliteit voor onze klanten. Kortom, u staat bij ons centraal!

Meer nieuws