Ondernemerschap

‘Trots op 3-jarig bestaan van ons online QHSE-managementsysteem Improve’

Octant QHSSE Consultants - Rotterdam

Feest voor team Octant QHSSE Consultants! Het managementsysteem Improve, dat het bedrijf heeft ontwikkeld, bestaat deze maand precies drie jaar. Veel bedrijven in de Rotterdamse haven werken inmiddels met dit systeem. En daar is ondernemer Mark de Vos maar wat trots op.

Vijf jaar geleden begon het te kriebelen bij Mark: het ontwikkelen van een online QHSSE-managementsysteem waarin gebruikers eenvoudig alle QHSSE-registraties, -procedures, -handboeken, -werkinstructies en -rapportages op één plek kunnen beheren. ‘Veel opdrachtgevers werkten nog met oude (Word-)handboeken en ingewikkelde Excelbestanden,’ zegt Mark. ‘Hun systeem was een “papieren tijger” en droeg onvoldoende bij aan de beheersing van de QHSSE-risico’s op de werkvloer. Digitalisering was niet alleen een wens maar ook een absolute noodzakelijkheid.’

Kans omgezet in actie
‘Logischerwijs zagen wij dit vijf jaar geleden als een kans,’ vervolgt Mark. ‘Deze kans heb ik samen met mijn team omgezet naar actie! Na een reeks brainstormsessies hebben we een compleet nieuw online QHSSE-managementsysteem ontwikkeld dat reeds “gevuld” is met onze kennis en voldoet aan de internationale ISO normen, de VCA Checklist en de AEO Guidelines. Het bepalen van de inhoud van het systeem was niet moeilijk, het bedenken van een goede naam wel. Uiteindelijk kwamen we uit op Improve. Dát is namelijk wat de software voor bedrijven doet: het optimaliseren van processen.’

Lees ook: AWL Moerdijk kiest voor online managementsysteem Improve van Octant

Stevige naamsbekendheid
De ontwikkeling van Improve verstevigde de naam van Octant QHSSE Consultants, zo merkt Mark nog steeds dagelijks. ‘We zijn inmiddels een bekende naam in de Rotterdamse haven en daarbuiten. Ik zit nu zo’n twintig jaar in dit vakgebied. Ooit zijn wij begonnen met het geven van QHSE-advies aan mooie mkb-ondernemingen. Onze consultants beschikken over een hoog kennisniveau, waardoor wij inmiddels een groot aantal logistieke, maritieme, op- en overslag- en chemiebedrijven in de haven ontzorgen met QHSSE-advies,’ verteld Mark met een lach.

Ontbijtsessie Improve
Op 15 maart en op 22 juni 2023 organiseert Octant QHSSE Consultants een gratis ontbijtsessie waarin bedrijven kunnen kennismaken met het systeem. Meer weten? Kijk op de website van Octant voor meer informatie.  

Dit artikel wordt u aangeboden door

Octant QHSSE Consultants

Veiligheid en Risciomanagement

Meer nieuws