Ondernemerschap

Meenhuis en van der Kraan Uitvaartzorg: 5 manieren om een dierbare te herdenken

Meenhuis en van der Kraan Uitvaartzorg BV - Rotterdam

Meenhuis en van der Kraan Uitvaartzorg van Jean-René Meenhuis (foto) geeft een aantal manieren om een dierbare te herdenken in een moeilijke periode.

Brand een kaarsje

Een kaarsje, een lichtpunt in deze donkere dagen. Het branden van een kaarsje is een mooi gebaar om nog eens extra stil te staan bij uw dierbare. Door in huis een kaars aan te steken en daar een foto neer te zetten creëert u een speciale plek ter nagedachtenis aan uw dierbare.

Ook digitaal is het mogelijk om een kaarsje te branden. Staat één van uw dierbare in ons condoleanceregister? Dan is het mogelijk om daar een kaarsje ‘digitaal’ aan te steken. Ook kunt u een bijzondere afbeelding, tekst of een lied achterlaten. Klik hier om direct naar ons online condoleanceregister te gaan.

Bezoek de rustplaats (of bezoek een herdenkingsdienst)

Naast het aansteken van een kaarsje of het delen van uw speciale herinneringen kunt u ook langs de rustplaats gaan van uw dierbare. Door in deze lastige tijd langs te gaan bij de rustplaats kan dit zowel troost als rust brengen.
Sommige begraafplaatsen, maar ook crematoria en afscheidshuizen organiseren zeker in de decembermaand herdenkingsbijeenkomsten. Deze staan vaak in het teken van wereld lichtjes dag en kunnen een mooie aangelegenheid zijn voor u om juist ook uw dierbare te herdenken.

Sta stil bij belangrijke data

Is er een speciale datum waar u een tastbare herinnering aan heeft? Dan kan het de moeite waard zijn om daar bij stil te staan. Denk bijvoorbeeld aan vader- of moederdag, zijn of haar verjaardag of de daadwerkelijke sterfdag. Door de overledene te herdenken op deze data houd u de herinnering aan uw dierbare in leven.  

Samen komen

Als u samen komt om uw dierbare te herinneren kan het mooi zijn om de dingen te doen waar uw dierbare veel waarde aan hechtte. Dit kan bijvoorbeeld het spelen van zijn of haar favoriete bordspel, samen het gerecht koken en eten wat iemand lekker vond of samen foto’s doornemen van hoe iemand geleefd heeft. Samen zijn betekent mooie herinneringen ophalen en elkaar daarnaast ook steun bieden.

Creëer een speciale plek in huis

Kies een plek in huis om daar een ode aan uw dierbare te brengen. Dit kan de vensterbank zijn, een bijzettafeltje of misschien wel een mooie plek aan de muur. Het is belangrijk dat u zich hier goed bij voelt. U kunt de plek vervolgens zo inrichten door er een kaarsje in combinatie, een foto van uw dierbare neer te zetten of een vaas met (droog) bloemen.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Meenhuis en van der Kraan Uitvaartzorg BV

De uitvaartwensen van nabestaanden staan bij Meenhuis en van der Kraan Uitvaartzorg centraal. Een uitvaart biedt u immers de gelegenheid om voor de allerlaatste keer respectvol, persoonlijk en liefdevol afscheid te nemen van uw dierbare.

Meer nieuws