Ondernemerschap

Meenhuis Uitvaartzorg: alternatief voor cremeren of begraven is resomeren

Meenhuis en van der Kraan Uitvaartzorg BV - Rotterdam

Een alternatief voor cremeren of begraven is resomeren. Meenhuis Uitvaartzorg kan advies en informatie geven over de mogelijkheden en samen kijken naar de wensen en de bijhorende kosten.

In 2011 is door TNO een onderzoek gedaan naar de verschillende technieken van een uitvaart (begraven, cremeren en resomeren). Uit dit onderzoek kwam naar voren dat resomeren duurzamer, milieuvriendelijker, ruimtebesparender en mogelijk ook voordeliger is dan de overige twee technieken. Het bleek zelfs dat de milieubelasting bij resomeren nul is.

Bij resomeren wordt het lichaam opgelost in water door middel van alkalische vloeistoffen. Er blijft minerale as over, welke door de nabestaanden bewaard kan worden in een urn. Het proces is milieuvriendelijker dan cremeren, zonder directe uitstoot van broeikasgassen. Daarnaast is het goedkoper en ruimtebesparender dan begraven. Resomeren is alleen op dit moment nog niet toegestaan in Europa.

In de Verenigde Staten en Canada worden momenteel experimenten gedaan voor resomeren. Het wachten is nu tot er ook goedkeuring komt om in Nederland een proeftraject te starten. Op 28 juli 2018 was er in de tweede kamer een meerderheid om resomeren in te voeren als nieuwe uitvaarttechniek in Nederland.

Klik hier om naar de website te gaan van Meenhuis Uitvaartzorg. 

Dit artikel wordt u aangeboden door

Meenhuis en van der Kraan Uitvaartzorg BV

De uitvaartwensen van nabestaanden staan bij Meenhuis en van der Kraan Uitvaartzorg centraal. Een uitvaart biedt u immers de gelegenheid om voor de allerlaatste keer respectvol, persoonlijk en liefdevol afscheid te nemen van uw dierbare.

Meer nieuws