Ondernemerschap

Mensbeelden uit collectie Museum Boijmans van Beuningen naar Erasmus MC

Museum Boijmans Van Beuningen - Rotterdam

Patiënten en bezoekers van het Erasmus MC in Rotterdam kunnen vanaf 9 september genieten van een vijftal topstukken uit de beeldenverzameling van Museum Boijmans Van Beuningen.

Een selectie mensfiguren is naar het ziekenhuis naast Boijmans overgebracht. Dit sluit aan bij de dagelijkse praktijk van het ziekenhuis waarbij het menselijk lichaam centraal staat. Met de tentoonstelling ‘Mensbeelden – Kracht & Kwetsbaarheid’ wordt de kracht en kwetsbaarheid van het lichaam gevierd.

Vier van de vijf menssculpturen uit de museumcollectie zullen de overdekte tuin van het ziekenhuis sieren. Om welke vier sculpturen het gaat, blijft een geheim tot de opening in september. De iconische metershoge gietijzeren reus ‘Grosse Geister (Figur Nr. 8)’ van kunstenaar Thomas Schütte heet de bezoeker van het Erasmus MC vanaf heden een warm welkom bij de RG 101H ingang (vlakbij het atrium).

Renovatie en vernieuwing
In het kader van de grootscheepse renovatie en vernieuwing van Museum Boijmans Van Beuningen blijft een deel van de museumcollectie zichtbaar bij buurtmusea en instellingen onder de noemer: ‘Boijmans bij de Buren’. De tentoonstelling ‘Mensbeelden – Kracht & Kwetsbaarheid’ in het Erasmus MC is de zesde in de reeks van elf tentoonstellingen.

Foto: Museum Boijmans van Beuningen

Dit artikel wordt u aangeboden door

Museum Boijmans Van Beuningen

Een bezoek aan Museum Boijmans Van Beuningen is een reis door de geschiedenis van de kunst. Nederlandse en Europese topstukken geven een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dalí en Dutch Design.

Meer nieuws