Ondernemerschap

Michiel de Vlieger (BASE Advocaten) in komende magazine: ‘Ik heb altijd een fictief verhaal willen schrijven’

BASE Advocaten - Rotterdam

In het komende magazine van Friends in Business een verhaal met Michiel de Vlieger (35), advocaat bij BASE Advocaten. Hij heeft een roman geschreven: De Muur van Bretagne. Een langgekoesterde wens van De Vlieger. Sinds zijn tienerjaren voelt hij de behoefte om creatief te schrijven.

‘Schrijven is voor mij een mooie manier om te uiten hoe ik de wereld zie en beleef. Ik heb altijd een fictief verhaal willen schrijven, iets helemaal zelf willen creëren.’ 

Drie jaar geleden voegde De Vlieger, woonachtig in Breda, de daad bij het woord. In overleg met zijn werkgever BASE Advocaten ging hij een dag minder werken. ‘Ja, dat was een gok. Ik heb met drie kinderen een druk privéleven en het werk slokt ook tijd op’, vertelt De Vlieger.

‘Ik was zo eigenwijs om te denken dat ik het zou kunnen. Ik had op dat moment ook vol voor mijn carrière als advocaat kunnen gaan. Maar ik móést dit gewoon doen. Ik wilde die belofte aan mezelf inlossen, het moest uit mijn hoofd. Dat ik die ruimte kreeg, siert BASE als werkgever. Zij waarderen dit soort zelfontplooiing.’

Het hele verhaal met Michiel de Vlieger in het nieuwe magazine van Friends in Business. Die editie verschijnt volgende week. 

Dit artikel wordt u aangeboden door

BASE Advocaten

Uw probleem oplossen, zodat u verder kunt met ondernemen. Daar gaat het om. Het is ons vak en onze passie om een zakelijk of arbeidsrechtelijk geschil beheersbaar te maken en op te lossen. Soms kan dat door als advocaat onzichtbaar te blijven en achter de schermen een zo optimaal mogelijk dossier te vormen voor en met u. Een andere keer vraagt een zaak om een aanpak voor de schermen. Diplomatiek waar het kan en agressief waar het moet. En soms is keihard procederen onvermijdelijk. Omdat de grenzen zijn bereikt, omdat een wederpartij niet bereid blijkt tot een constructieve oplossing, of omdat het voor uw reputatie in de markt van belang kan zijn om een streep te trekken.

Meer nieuws