Ondernemerschap

Museum Boijmans Van Beuningen gaat naar de Rotterdamse scholen

Museum Boijmans Van Beuningen - Rotterdam

Museum Boijmans Van Beuningen gaat naar de scholen. Komend schooljaar kunnen Rotterdamse scholieren voor het eerst kunstwerken uit de grote Boijmans-collectie bekijken in hun eigen klas in het kader van ‘Boijmans in de Klas’.

Voor primair en voortgezet onderwijs in de regio Rotterdam is het mogelijk om vanaf schooljaar 2019/2020 ‘Boijmans in de klas’ lessen te boeken. ‘Papegaai Paulo komt bij de allerkleinsten langs met sculpturen van dieren. Voor oudere leerlingen neemt het museum 17e eeuwse gebruiksvoorwerpen of surreëel kunst mee. Daarnaast gaat ook de hoogwaardige reproductie van de toren van Babel (gemaakt door de Universiteit van Tokyo) mee naar scholen en bieden ze lessen met conceptuele kunst. De lessen worden gegeven in de klas door een ervaren museumdocent. De leerlingen bekijken de meegebrachte collectie en iedere les bevat een activerende verwerking. 'Boijmans in de klas' wordt mede mogelijk gemaakt dankzij Stichting Saphir en enkele anonieme particuliere schenkers.

Op de LinkedIn-pagina van Museum Boijmans Van Beuningen is een mooi filmpje te zien over ‘Boijmans in de Klas’.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Museum Boijmans Van Beuningen

Een bezoek aan Museum Boijmans Van Beuningen is een reis door de geschiedenis van de kunst. Nederlandse en Europese topstukken geven een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dalí en Dutch Design.

Meer nieuws