Ondernemerschap

Museum Boijmans Van Beuningen leeg, sleutel overgedragen aan gemeente Rotterdam

Museum Boijmans Van Beuningen - Rotterdam

Museum Boijmans Van Beuningen is na een verhuizing van zeven maanden leeg. Alle kunstwerken hebben deze week het museum verlaten in het kader van de grootschalige renovatie en vernieuwing van het museum. De sleutel is overgedragen aan de Gemeente Rotterdam, de collectie wordt zichtbaar gehouden en komt in 2021 weer bijeen.

Tijdens de vernieuwing blijft de collectie zichtbaar en loopt het programma door: ‘Boijmans bij de buren’ (acht instellingen maken tentoonstellingen met werken uit de museumcollectie), ‘Boijmans in het buitenland’ (de beste werken en tentoonstellingen reizen de wereld over) en ‘Boijmans in de klas’ (kunst op bezoek in Rotterdamse schoolklassen).

Vanaf 2021 komt de collectie (151.000 kunstwerken) weer bijeen in het dan te openen Depot Boijmans Van Beuningen, het eerste volledig publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Museum Boijmans Van Beuningen

Een bezoek aan Museum Boijmans Van Beuningen is een reis door de geschiedenis van de kunst. Nederlandse en Europese topstukken geven een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dalí en Dutch Design.

Meer nieuws