Ondernemerschap

Museum Boijmans Van Beuningen: ruim 2 miljoen euro van BankGiro Loterij

Museum Boijmans Van Beuningen - Rotterdam

Museum Boijmans Van Beuningen is deze week verrast met een grote schenking van de BankGiro Loterij tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala. Het Rotterdamse museum ontving een cheque van 1.500.000 euro voor de realisatie van Depot Boijmans Van Beuningen.

Dit bedrag komt bovenop de bijdrage van 518.177 euro bestemd voor aankopen, die het museum als vaste partner van de loterij ook dit jaar ontving. De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. De organisatie steunt jaarlijks vele musea en erfgoedinstellingen.

Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in het Singer Laren nam Boijmans-directeur Sjarel Ex de twee bedragen in ontvangst. ‘De bijdrage van de BankGiro Loterij is een geweldige steun voor musea in Nederland. Wij zijn buitengewoon blij dat de BankGiro Loterij elk jaar een groter bedrag te verdelen heeft en dat dit jaar ook Depot Boijmans Van Beuningen in de prijzen valt. Met deze steun kunnen wij van het depot een geweldige publiekservaring maken,’ aldus Ex. 

De langlopende partnership met de BankGiro Loterij resulteerde de afgelopen jaren in vele belangrijke aankopen en prachtige tentoonstellingen in Museum Boijmans Van Beuningen.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Museum Boijmans Van Beuningen

Een bezoek aan Museum Boijmans Van Beuningen is een reis door de geschiedenis van de kunst. Nederlandse en Europese topstukken geven een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dalí en Dutch Design.

Meer nieuws