Ondernemerschap

Museum Boijmans Van Beuningen: surrealistische topstukken in een surreële tijd

Museum Boijmans Van Beuningen - Rotterdam

Kleinschalig en exemplarisch: Op 1 juni 2020 opent This is Surrealism! The Boijmans Masterpieces in het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen. Het betreft een vergaande samenwerking met Museum Boijmans Van Beuningen dat zijn kunstwerken uitleent in binnen-en buitenland tijdens de eigen renovatie-sluiting. Een surrealismecollectie die tot de wereldtop behoort, en uniek is in Nederland

Wegens het coronavirus wordt met zoveel mogelijk tussenruimte de top veertig van deze collectie gehangen. Een mooi aantal voor het verhaal over het surrealisme. En een heel prettige afleiding in de vorm van fictie voor de fantasie, in een tijd dat non-fictie zo overdonderend is.

De tentoonstelling in Amstelveen is te zien tot en met 27 september en zal daarna in aangepaste vorm op wereldreis gaan, beginnend in het Te Papa Tongarewa museum in Nieuw-Zeeland. Voor surrealismefans die niet naar de andere kant van de wereld willen reizen, is dit voorlopig de laatste kans om de werken te zien.

'We zijn trots dat het Cobra Museum in Amstelveen de komende vier maanden diverse wereldvermaarde surrealisme topstukken uit de collectie van het Boijmans kan tonen. Een prachtig voorbeeld van noodzakelijke en collegiale samenwerking tussen Nederlandse musea in deze uitdagende periode', zegt Stefan van Raay, interim-directeur van het Cobra Museum.

Foto: Museum Boijmans Van Beuningen

Dit artikel wordt u aangeboden door

Museum Boijmans Van Beuningen

Een bezoek aan Museum Boijmans Van Beuningen is een reis door de geschiedenis van de kunst. Nederlandse en Europese topstukken geven een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dalí en Dutch Design.

Meer nieuws