Ondernemerschap

Museum Boijmans van Beuningen zeven jaar dicht voor uitgebreide renovatie

Museum Boijmans Van Beuningen - Rotterdam

Museum Boijmans Van Beuningen gaat als het aan het college van Rotterdam ligt vanaf volgend jaar zeven jaar dicht voor een uitgebreide renovatie. Die zal in totaal 223 miljoen euro gaan kosten.

Donderdag maakte Wethouder Kasmi namens het College van B&W dit nieuws bekend. De Rotterdamse Raad voor Kunst & Cultuur gaf toelichting op het uitgebrachte advies om volgens het meest ambitieuze scenario te renoveren. De Gemeenteraad beslist naar verwachting voor het einde van het jaar over het definitieve renovatie scenario.

Het museumgebouw aan het Museumpark is uitgeput en toe aan vernieuwing. Dit advies tot uitgebreide renovatie betekent dat het museum zijn huidige gebouwen in oude staat herstelt, weer voldoet aan de eisen van deze tijd en gereed wordt voor de toekomst. Het gerenoveerde museum vormt hierna een samenhangend geheel met het nieuwe Depot, met het Museumpark en de daaraan gelegen musea.

In 2019 sluit Museum Boijmans Van Beuningen de deuren voor vernieuwing en renovatie. Gedurende de vernieuwing blijft een belangrijk deel van de collectie toegankelijk voor het publiek. Zeven buurmusea maken tentoonstellingen onder de noemer ’Boijmans bij de Buren’, mede mogelijk gemaakt door de Stichting Droom en Daad. Topstukken zullen naar het buitenland (blijven) reizen in de vorm van speciaal gemaakte reizende tentoonstellingen.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Museum Boijmans Van Beuningen

Een bezoek aan Museum Boijmans Van Beuningen is een reis door de geschiedenis van de kunst. Nederlandse en Europese topstukken geven een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dalí en Dutch Design.

Meer nieuws