Ondernemerschap

Museumnacht: 5000 bezoekers voor Depot Boijmans Van Beuningen

Museum Boijmans Van Beuningen - Rotterdam

Museum Boijmans Van Beuningen kijkt terug op een geslaagde Museumnacht 2023. Op zaterdagavond 4 maart kwamen liefst 5.000 bezoekers naar Depot Boijmans Van Beuningen. In het depot stonden kunst, performances én het gebouw zelf in de aandacht. Tijdens de Art Rocks Show werden kunstwerken tot leven gewekt. Kunstbende bracht, in samenwerking met de Rabo Kunstcollectie, nieuw talent voor het voetlicht. Verhalenhuis Belvédère presenteerde zich voor het eerst met hun eigen depot aan het publiek en vertelde het verhaal van de Rotterdamse kunstenaar Dolf Henkes.

Op de locatie Zuid. Boijmans Van Beuningen, aan Hillevliet in Rotterdam-Zuid, genoten bezoekers van een eigentijds programma met spoken word, dans en muziek. Ook was de werkplaats van kunstenaar Éric Van Hove geopend, die met Rotterdammers werkt aan het ontwerp en de bouw van een unieke elektrische scooter (de werkplaats is tot 20 mei te zien). Fenmei Hu toonde met haar installatie KOM (nog tot en met 22 april te zien) een speciale collectie rijstkommen, en vertelde daarmee het verhaal van een eeuwenoude porseleinroute tussen China en Rotterdam. Duvel verzorgde een speciale bar tijdens Museumnacht.

De jaarlijkse Museumnacht010 was een groot succes: met ruim 10.000 bezoekers was het de best verkopende editie ooit.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Museum Boijmans Van Beuningen

Een bezoek aan Museum Boijmans Van Beuningen is een reis door de geschiedenis van de kunst. Nederlandse en Europese topstukken geven een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dalí en Dutch Design.

Meer nieuws