Ondernemerschap

Nieuwe Conservator Oude Meesters voor Museum Boijmans Van Beuningen

Museum Boijmans Van Beuningen - Rotterdam

Ruben Suykerbuyk wordt de nieuwe conservator Oude Meesters bij Museum Boijmans Van Beuningen. Suykerbuyk volgt Friso Lammertse op die vorig jaar een overstap maakte naar het Rijksmuseum.

Vanaf april 2021 wordt de afdeling conservatoren van Museum Boijmans Van Beuningen verrijkt met de komst van oude kunstconservator Ruben Suykerbuyk (Antwerpen, 1989). De Belgische kunsthistoricus en huidig postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit van Gent, heeft de oude kunst uit de Nederlanden (vijftiende – zeventiende eeuw) als expertisegebied en kent daardoor de Boijmans collectie goed. 

Bij het Rotterdamse museum en depot zal de nieuwe conservator zich bezig houden met onderzoek en verzorging van de collectie oude meesters, met werken van Van Eyck, Bosch, Bruegel en Titiaan, tot Rembrandt en verder. Voorganger Friso Lammertse nam in maart 2020 na 28 jaar afscheid van Rotterdam.

'Ik heb de enthousiaste ambitie om mijn kunsthistorische kennis en passie te delen met elke museumbezoeker door gevarieerde publiekscommunicatie te combineren met degelijk wetenschappelijk onderzoek. Ik kijk uit naar de opening van het depot komend jaar, en ben vereerd om het nieuwe Boijmans mee te mogen vormgeven', zegt Ruben Suykerbuyk.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Museum Boijmans Van Beuningen

Een bezoek aan Museum Boijmans Van Beuningen is een reis door de geschiedenis van de kunst. Nederlandse en Europese topstukken geven een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dalí en Dutch Design.

Meer nieuws