Ondernemerschap

Nieuwe Luxor genomineerd voor theaterprijs

12-12-17

Het Nieuwe Luxor is genomineerd voor de Theater van het Jaarprijs 2017, die sinds 2010 wordt uitgereikt. De leden van de Vereniging Vrije Theater Producten (VVTP) hebben alle theaters in Nederland beoordeeld aan de hand van verschillende criteria op het gebied van communicatie, techniek, uitstraling en gastvrijheid van het theater, ondernemerschap en de kwaliteit van samenwerking tussen theater en producent.

Naast het Nieuwe Luxor zijn ook Flint (Amersfoort),  Theater De Meervaart (Amsterdam), Amphion (Doetinchem), Parktheater (Eindhoven),  Goudse Schouwburg (Gouda) en Theater De Stoep in Spijkenisse genomineerd. 

Dit jaar is er bij de beoordeling een extra focus gelegd op de marketing en dan met name hoe het theater er in slaagt nieuw publiek te bereiken en bestaand publiek te binden. De winnaar van de Theater van het Jaarprijs neemt een speciaal vervaardigde stoel – ontworpen door Carla Janssen Höfelt – in ontvangst en houdt deze prijs een jaar bij zich. De winnaar wordt eind januari bekend gemaakt. 

Meer nieuws