Ondernemerschap

Nieuwe partner CurrentWerkt: uitzendbureau voor mensen met detentieachtergrond

CurrentWerkt - Rotterdam

We mogen een bijzondere nieuwe partner verwelkomen: CurrentWerkt. Een uitzendbureau, maar niet zomaar één. CurrentWerkt richt zich namelijk op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, en dan voornamelijk mensen met een detentieachtergrond. Het motto van het bedrijf: van detentie naar potentie.

CurrentWerkt werd in 2017 opgericht door Hilal Makhoukhi, die zelf ooit in de gevangenis belandde. Nadat hij zijn straf had uitgezeten, had hij het geluk een baan te vinden. Maar dat geluk hebben lang niet alle ex-gedetineerden. ‘Gedetineerden hebben na hun vrijlating vaak niet meer dan een vuilniszak met persoonlijke bezittingen. Ze hebben geen baan, eigenwaarde, netwerk of perspectief,’ vertelde Makhoukhi onlangs in een uitgebreid artikel in het AD. ‘Wij vertellen ze dat zij voor ons geen zielige figuren zijn die alleen vrijwilligerswerk kunnen doen. Onder dat laagje stof zit potentie. We helpen ze met hun schuldenproblematiek, hun contact met de reclassering en het zoeken naar een woning. Maar we behandelen iedereen zakelijk en commercieel.’

Nieuwe Helden-prijs
CurrentWerkt, gevestigd aan de Berkenwoudestraat in Rotterdam-Zuid, ontving eerder dit jaar de prestigieuze Nieuwe Helden-prijs. Deze bijzondere prijs is verbonden aan de Rotterdamse Ondernemersprijs van VNO-NCW West en draait om ondernemingen die nog jong en/of relatief klein in omvang mogen zijn, maar bovenal innovatief zijn en een positieve impact maken op een maatschappelijk relevant thema. Hilal Makhoukhi ontving de prijs uit handen van burgemeester Aboutaleb.

Via Friends in Business hoopt CurrentWerkt bedrijven te ontmoeten die deze kandidaten in dienst willen nemen. ‘Ik kijk erg uit naar de netwerkbijeenkomsten, waar ik veel Friends hoop te ontmoeten en hen kan vertellen over de kracht van onze kandidaten,’ aldus Makhoukhi. Binnenkort verschijnt op ons platform een video, waarin hij aan het woord komt.

Meer weten over CurrentWerkt? Bekijk de partnerpagina op ons platform. Lees ook het artikel over CurrentWerkt in het AD.

Foto: Frank de Roo

Dit artikel wordt u aangeboden door

CurrentWerkt

Wij streven naar een inclusieve samenleving

Meer nieuws