Ondernemerschap

Op eigen kracht en authentiek

22-05-23

Dit jaar komt de Hugo Boss Group met zijn beide merken, BOSS en HUGO, energiek voor de dag. BOSS wist zes beroemdheden aan zich te binden die levende voorbeelden zijn van de naam en het karakter van het label. HUGO verrast met een opvallende, kleurrijke sneaker. De Duitse modefabrikant doet zodoende op twee fronten van zich spreken.

Eigen baas

Be your own BOSS is het motto van Boss. Met als boodschap dat ‘bazen’ niet geboren worden, maar worden gemaakt. Op eigen kracht!
Voor de lente/zomer-campagne van 2023 zijn daarom boegbeelden aangetrokken die ‘obstakels overwonnen’ en dankzij ‘hun persoonlijke strijd hun eigen BOSS’ wisten te worden. Het gaat om het Britse supermodel Naomi Campbell, de Colombiaanse zanger Maluma, het Amerikaanse supermodel Gigi Hadid, de Zuid-Koreaanse acteur Lee Minho, de Italiaanse TikTok-beroemdheid Khaby Lame en de Italiaanse tennisser Matteo Berrettini.  Het merk omschrijft hen als ‘BOSS-persoonlijkheden die altijd wisten wat ze wilden, en hun doorbraken werden bereikt door een reeks persoonlijke keuzes’.
De lente-/zomercollectie van dit jaar combineert een ‘op de stad geïnspireerde geest met een zomerse levensstijl’. Met als basis het herkenbare kleurenpalet van het merk: zwart, wit en camel. Het resultaat is een geraffineerd, maar ontspannen assortiment waarin de BOSS-codes naadloos in elkaar overlopen. Daardoor ontstaat een kruising van zacht maatwerk en stoere sportkleding.

Onafhankelijke geest

HUGO is de jongste van de HUGO BOSS-merken. Hier draait het om zelfexpressie en authenticiteit. Ook hier richten de ontwerpers en marketeers zich op de onafhankelijke geesten die weten wat ze willen. Of, zoals ze het zelf omschrijven: ‘Wereldwijd geëngageerd, altijd nieuwsgierig en uniek expressief, creëert HUGO kleding voor hen die leiden in plaats van volgen’.

En als je dan vooroploopt, gaat dat het vlotst op sneakers. HUGO lanceerde dit voorjaar de HU-GO1ST. Met veel fris HUGO-rood en verkrijgbaar in een reeks gedurfde kleurstellingen.

De HU-GO1ST sneakers hebben een gebogen, grof profiel dat onherroepelijk de aandacht trekt. Het vetersysteem heeft op ‘trekking’ geïnspireerde reflecterende accenten en handige driehoekige oogjes voor eenvoudige afstelling. Dat lange wandeltochten voor inspiratie zorgden, blijkt ook uit de verlengde buitenzolen van de sneakers. De verhoogde driehoekige patronen van verschillende grootte beloven een betere grip. Het ontwerp wordt afgemaakt met een opvallende lus op de hielcontouren. De comfortabele materialen, waaronder een ademende voering, zorgen ervoor dat de HU-GO1ST sneakers lekker zitten.

Meer nieuws