Ondernemerschap

‘We groeien hard, mede dankzij het YUR-gevoel’

Yur Advocaten - Rotterdam

YUR Advocaten groeit al een aantal jaar hard. Niet alleen het aantal medewerkers is de afgelopen jaren meer dan verdubbeld, ook het aantal vierkante meters kantoorruimte wordt verder uitgebreid. Voor 2023 staat onder andere een verbouwing op de planning. Het huidige kantoor wordt voorzien van een koffiebar, nieuwe spreekruimtes en een ontspanruimte. Het doel? De werkomgeving van de medewerkers nóg beter maken om zo de kwaliteit van dienstverlening te verhogen. Het werkgeluk van medewerkers en het creëren van een fijne werksfeer zijn belangrijke kernwaarden van YUR Advocaten. Vandaag spreken wij met partners Patrique en Robert over deze kernwaarden en de recente positieve ontwikkelingen.

Het YUR-gevoel

Robert Kleij en Patrique Ouwens vormen samen het dagelijks bestuur van YUR. Robert: ‘Naast het bedienen van klanten in de zaken waar wij als advocaat optreden, bewaken wij ook de plannen en kernwaarden van YUR. Eén van die kernwaarden is het bieden van een fijne werkplek voor onze medewerkers.’ ‘Wij willen gewoon goed voor onze mensen zorgen’, beaamt Patrique.

‘Wij geloven in de kracht van goede mensen. Bied jij als werkgever een fijne werkplek met ontwikkelingsmogelijkheden en doorgroeikansen? Dan trek jij vanzelf de juiste mensen aan die deze cultuur verder versterken’, vertelt Robert. ‘Met een positieve mindset mooi werk afleveren voor mooie klanten, zonder de menselijke kant van de medewerkers uit het oog te verliezen. Hierdoor hebben medewerkers het naar hun zin. Deze positiviteit noemen wij het YUR-gevoel’, stelt Patrique. ‘Wij hebben een kantoor weten te bouwen met inmiddels meer dan 30 advocaten waar ‘fijn samenwerken’ als kernwaarde voorop staat en ‘gewoon doen’ belangrijker is dan financieel gewin. Dat lijkt wat cliché maar in de advocatuur is dat best bijzonder. Op grotere advocatenkantoren heerst nog steeds een onprettige werksfeer en worden medewerkers vooral afgerekend op individuele financiële prestaties. Gelukkig lukt het ons om dat echt wezenlijk anders te doen’, vertelt Robert.

De kracht van YUR

YUR Advocaten is een full service advocatenkantoor in Rotterdam dat zich met name focust op ondernemers met een juridische uitdaging. De ene keer is dat het laten beoordelen van een belangrijk contract, de andere keer is het een procedure bij de rechter. Klanten die in financieel zwaar weer verkeren worden ondersteund, maar ook klanten die betrokken zijn bij een fusie of overname. ‘Met negen rechtsgebieden hebben wij de belangrijkste rechtsgebieden in huis om onze klanten te voorzien van uitgebreid juridisch advies. Het MKB en MKB+ weten dat ze bij YUR Advocaten terecht kunnen voor de meest uiteenlopende kwesties. Een ondernemer loopt tijdens zijn carrière tegen allerlei soorten problemen aan, dan is het fijn dat deze persoon voor al zijn juridische vraagstukken bij één kantoor terecht kan’, verklaart Patrique.

‘Wij leveren topadvies in normale mensentaal, een document of mail waar een ondernemer snel mee vooruit kan. Je hebt als ondernemer niets aan een lang dichtgetimmerd juridisch advies wanneer het geen antwoord op jouw vraag geeft. Ondernemers hebben hier tegenwoordig ook helemaal geen tijd meer voor. Het meedenken met ondernemers en snel schakelen leren wij ook aan jonge advocaten’, vertelt Robert. ‘Uiteraard kunnen wij niet alle rechtsgebieden bedienen. Soms dient zich de situatie voor dat wij een vraagstuk niet kunnen beantwoorden. In dat geval zetten wij de vraag door naar specialistische kantoren waar wij goed mee samenwerken’, stelt Patrique. ‘Dat onze dienstverlening zo uitgebreid is, is niet alleen voor onze klanten fijn, maar ook voor onze medewerkers. Wil jij je specialiseren in één of meerdere rechtsgebieden? Dan is dat mogelijk bij YUR Advocaten. Er liggen hier genoeg mogelijkheden waardoor wij onze nieuwe en huidige medewerkers kunnen verzekeren van een hoge leercurve’, vertelt Robert.

Plannen voor 2023

Nu 2022 voltooid is, staan de plannen van 2023 voor de deur. ‘Het is niet de bedoeling om de nieuwe kantoorruimtes vol te zetten met statige bureaus waar onze medewerkers aan kunnen werken. De uitbereiding is vooral gericht om de ontvangst van klanten te verbeteren en het creëren van meer overlegruimtes. Onze medewerkers krijgen veel ruimte en vrijheid om een eigen agenda in te delen. Zo werken de meeste van onze collega’s 50% op kantoor en 50% thuis. Op kantoor moet het even fijn aanvoelen als thuis. Wij hebben daarom heel erg goed naar onze medewerkers geluisterd. Wat kan er beter? Wat mist er nog? Deze evaluatie hebben wij meegenomen in de nieuwe plannen’, vertelt Patrique. ‘Het kantoor wordt aangevuld met een eigen koffiebar waar je een lokaal kopje koffie kunt nuttigen en ruimtes waar medewerkers kunnen ontspannen’, vertelt Robert.

De volgende generatie

‘Veel mensen in het bedrijfsleven spreken altijd over het nastreven van groei. Uiteraard is het belangrijk voor de toekomst van YUR Advocaten dat ons kantoor niet stilstaat, maar groei is nooit een doel op zich geweest voor ons. Wij vinden het veel belangrijker dat wij het kantoor klaarstomen voor de toekomstige generatie, zodat jonge mensen zich bij ons willen blijven aansluiten. De grootste uitdaging die de advocatuur de komende jaren tegemoet kan zien is het kunnen vinden en behouden van goede medewerkers. Gelukkig hebben wij daar bij YUR al goed op geanticipeerd de afgelopen jaren en slagen wij er nog steeds goed in om jong talent aan ons te binden. Er wordt al hard aan de weg getimmerd, maar wij zijn er nog niet. In ieder geval maken wij in 2023 weer mooie stappen!’

Dit artikel wordt u aangeboden door

Yur Advocaten

SNEL. SCHERP. SAMEN. STERK.

Meer nieuws