Ondernemerschap

Peter Blangé nieuwe directeur Rotterdam Topsport

Rotterdam Topsport - Rotterdam

Peter Blangé is door de Raad van Toezicht van Stichting Rotterdam Topsport benoemd tot nieuwe directeur. De oud-volleyballer volgt Hans den Oudendammer op. Hij neemt in september na twintig jaar afscheid.

Blangé, die als volleyballer Olympisch goud won met Oranje in 1996 in Atlanta, heeft twintig jaar ervaring in diverse leidinggevende functies. Als volleybalbondcoach, commercieel directeur sportafdeling ORTEC, manager van het Innosport Lab Papendal en prestatie-innovatie manager bij de KNVB. 

Ook was de 54-jarige Blangé voorzitter van de atletencommissie van het NOC*NSF en toernooidirecteur bij het EK volleybal vrouwen 2015 in Rotterdam.
 
‘De functie van directeur bestuurder van Rotterdam Topsport is enorm veelzijdig en biedt mij de kans een inspirerend boegbeeld en verbinder te mogen zijn tussen de sport, de stad Rotterdam en de regio. Gezien mijn sportachtergrond en positieve ervaringen in verschillende samenwerkingsverbanden met Rotterdam Topsport en haar betrokken medewerkers heb ik enorm veel zin om samen met hen, onze sponsoren en partners, de positie van de topsport in deze prachtige stad verder uit te bouwen en het maatschappelijke belang van topsport verder te ontwikkelen’, aldus Blangé.

Blangé start 1 september met zijn werkzaamheden bij Rotterdam Topsport.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Rotterdam Topsport

Goed georganiseerde evenementen en Rotterdamse topsportprestaties versterken het gevoel van trots van Rotterdammers op hun stad. Ze maken de stad aantrekkelijker voor bezoekers, bedrijven en nieuwe bewoners. Tijdens zulke sportevenementen gaan beelden van de stad en van ‘onze’ topsporters de wereld over. Ze zetten de stad letterlijk in de spotlights. Sportevenementen brengen bovendien grote aantallen Rotterdammers op de been en trekken een internationaal publiek naar de stad. De sport draagt zo bij aan de levendigheid en aan de economische winst.

Meer nieuws