Ondernemerschap

Prominenten uit sportwereld komen naar Sportfilmfestival

Rotterdam Topsport - Rotterdam

Op 6, 7 en 8 april vindt het AD Sportfilmfestival Rotterdam 2017 plaats. In Cinerama Filmtheater zijn tientallen films te zien, waaronder meerdere premières. Op het programma staan documentaires over lokale helden als Shinjih Ono, Alex Pastoor en Rob Jacobs geprogrammeerd naast films en documentaires over wereldberoemde iconen als bokser Muhammad Ali, schaker Magnus Carlsen en golfer Severiano Ballesteros.

Wilfried de Jong presenteert een dagelijkse festivaltalkshow. Diverse prominente gasten uit de sportwereld schuiven bij hem aan tafel in de lobby van Cinerama Filmtheater.

Op donderdag 6 april ontvangt Wilfried in zijn talkshow Leo Beenhakker, Paul Bosvelt en Peter van Vossen. Beenhakker was in 1999 de trainer van Feyenoord dat toen kampioen van Nederland werd. Bosvelt en Van Vossen speelden in die ploeg. Op het podium halen zij herinneringen op aan dat bijzondere seizoen waarin alles klopte. Dat is te zien in de openingsfilm van het festival: De Coolsingel liep vol, een documentaire van Andere Tijden Sport.

Rico Verhoeven

Op vrijdag 7 april is vervolgens wereldkampioen Rico Verhoeven te gast bij Wilfried. De kickbokser zal onder meer praten over zijn spraakmakende gevecht met Badr Hari vorig jaar. Dat gevecht staat ook centraal in de documentaire Creating Rico Verhoeven, die op het AD Sportfilmfestival Rotterdam 2017 te zien is.

Deze avond schuift ook de Vlaamse wereldkampioen veldrijden Wout van Aert aan, die in de documentaire Kroonprinsen te zien is. Oud-wielrenheld Johan Museeuw, ook al zo’n icoon, is er om te praten over de Nederlandse premiere van One Year in Blue, de documentaire waarin de Vlaamse kampioensploeg Etixx-Quick Step op de voet wordt gevolgd.

Rob Jacobs

Op zaterdag 8 april schuift een Rotterdams icoon aan: trainer Rob Jacobs, die als enige zowel Feyenoord, Sparta als Excelsior trainde. Over hem is in Cinerama de Fox Sports Doc Gewoon Jacobs, Gewoon Eredivisie te zien.

Diezelfde avond ontvangt Wilfried de Jong ook Olympisch zwemmer Sebastiaan Verschuren, een van de hoofdrolspelers in de documentaire 0,03 seconde, die op het AD Sportfilmfestival Rotterdam 2017 in première gaat.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Rotterdam Topsport

Goed georganiseerde evenementen en Rotterdamse topsportprestaties versterken het gevoel van trots van Rotterdammers op hun stad. Ze maken de stad aantrekkelijker voor bezoekers, bedrijven en nieuwe bewoners. Tijdens zulke sportevenementen gaan beelden van de stad en van ‘onze’ topsporters de wereld over. Ze zetten de stad letterlijk in de spotlights. Sportevenementen brengen bovendien grote aantallen Rotterdammers op de been en trekken een internationaal publiek naar de stad. De sport draagt zo bij aan de levendigheid en aan de economische winst.

Meer nieuws