Ondernemerschap

Rick Versnel heeft zijn hart verloren aan Misura Sartoria

08-01-19

Een belletje van eigenaar Jimmy Karaaslan maakte Rick Versnel in 2012 al snel nieuwsgierig naar de plannen rondom Misura Sartoria. De maatpakkenspecialist is ondertussen uitgegroeid tot één van de meest geliefde ateliers van Nederland, maar was toen nog slechts een idee. Nu er een nieuwe flagshipstore in de Amsterdamse Zuidas wordt geopend, is het ook voor Versnel – medewerker van het eerste uur – tijd voor de volgende stap.

‘Toen ik Jimmy na een eerdere samenwerking in de zomer van 2012 weer eens sprak, onder het genot een kop koffie in het pittoreske Oud-Beijerland, wist ik het meteen.’ Versnel vertelt met lichtjes in zijn ogen over de klik die de twee heren al vanaf de eerste seconde met elkaar hebben. De plannen van oprichter Jimmy Karaaslan waren op dat moment nog niet meer dan een ondernemersdroom, maar ook Versnel geloofde in zijn visie. Niet wetende wat hen te wachten stond sprongen de mannen in het diepe en mocht de toen achttienjarige Versnel zich de eerste medewerker noemen van een organisatie die eigenlijk nog niet eens officieel bestond.

Flagshipstore Amsterdam Zuidas
Nu 7 jaar later staat de opening van de nieuwe flagshipstore in Amsterdam op de planning en maken de ateliers in Amersfoort en Rotterdam overuren. Maar wat maakt Misura Sartoria nu zo bijzonder? De verse partner van het bedrijf steekt glimlachend van wal: ‘Ons hele team werkt keihard om onze klanten blij te maken met een prachtig ambachtelijk product, dat past bij het karakter en stijl van de persoon. De Misura-familie groeit ieder jaar en ook daarin zien we dat iedereen oprecht blij is en vol passie aan de slag gaat. De combinatie van die factoren maakt dat wij ons onderscheiden in de markt. De klant, de beleving en kwaliteit staan bij ons echt centraal.’

De toekomst van Misura Sartoria ziet er glansrijk uit. Met de uitbreiding naar het George Gershwinplein in Amsterdam worden de ambities van het team eigenlijk alleen maar groter. Dit nieuwe atelier biedt de bezoekers binnenkort drie verdiepingen aan maatpakkenbeleving. Van exclusieve maatpakken voor heren tot prachtig maatwerk voor de vooruitstrevende moderne vrouw. Maar ook een zeer exclusieve Ceremonia trouwpakkenlijn, speciale Italiaanse overhemden en maatjasjes vervaardigd uit stoffen van verschillende hoogwaardige leveranciers zoals Dormeuil, Zegna en Scabal, zijn hier dagelijkse kost.

Volwaardig partner
Als nieuwe partner van Misura Sartoria gaat Versnel zich storten op de opening van het derde atelier eind januari 2019. ‘Dit nieuwe hoofdstuk in het boek van Misura Sartoria kan voor mij niets anders worden dan een groot succes. En dit is nog maar het begin! Ik zie onze organisatie op een gezonde en natuurlijke manier uitgroeien naar meerdere ateliers op nationaal en internationaal niveau. Misura Sartoria gaat bekend staan als een atelier met eerlijke en oprechte tailors die de klant vanuit hun enorme vakkennis adviseren in de wondere wereld van maatwerk. Wij vinden echt voor iedereen de perfect fit’, sluit hij af.

Meer nieuws