Ondernemerschap

Rijnmond Bouw ontwikkelt Experience Center

Rijnmond Bouw Zuid - Schiedam

Rijnmond Bouw heeft een Experience Center in ontwikkeling. ‘Dit Experience Center willen wij realiseren op de locatie van Rijnmond Bouw Zuid’, vertelt directeur Frank Knotter.

Het Experience Center is een bouwplaats, bestaande uit acht woningen, in diverse bouwfases. ‘Binnen het Experience Center ervaar je het werken in de bouw en techniek van vandaag en in de toekomst. De bezoeker wordt geïnformeerd en geïnspireerd via verschillende media’, legt Knotter uit.

Techniek promoten
Het Experience Center heeft als doel om werken in de techniek te promoten voor de jeugd, werklozen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Rijnmond-Bouw is het opleidingsbedrijf voor iedereen die in de bouw wil werken. ‘Iedereen krijgt bij ons een kans’, aldus Knotter. ‘Als je maar gemotiveerd bent. Wij willen ambitieuze, nieuwe bouwprofessionals verder helpen.’

Lees ook: Rijnmond-Bouw sluit zich aan bij Friends in Business

Dit artikel wordt u aangeboden door

Rijnmond Bouw Zuid

Rijnmond-Bouw is het opleidingsbedrijf voor iedereen die wil werken in de bouw. Ambitieuze, nieuwe bouwprofessionals willen we verder helpen. Hun achtergrond is niet doorslaggevend. Hun motivatie en inzet wel. Daarom leidt Rijnmond-Bouw VMBO’ers op, met of zonder diploma, die het liefst werken met hun handen. Maar ook langdurig werkzoekende jongeren en mensen met een lichte afstand tot de arbeidsmarkt. Is iemand gedreven en gaat zijn hart daarbij uit naar de bouw, dan is hij welkom. Dan gaan we samen aan de slag voor succes!Daarmee is Rijnmond-Bouw een commerciële organisatie met een sociaal hart. Uitgangspunt is het afleveren van enthousiaste arbeidskrachten bij het aannemingsbedrijf dat zit te wachten op toekomstige vakmannen met karakter. De leerling werknemers krijgen een basisopleiding van twintig weken. Daarvan worden ze vier dagen per week door gedreven instructeurs intensief begeleid in de werkplaats. De vijfde dag krijgen ze theorieles op school. Met deze screening en bagage zijn zij in staat om betaald aan de slag te gaan bij een bouwbedrijf. Als een langere voorbereiding nodig is en als de motivatie blijft, breidt Rijnmond-Bouw dat voortraject uit.

Meer nieuws