Ondernemerschap

Rijnmond-Bouw zoekt niet alleen leerlingen, maar ook financieel manager

Rijnmond Bouw Zuid - Schiedam

Rijnmond-Bouw is het opleidingsbedrijf voor iedereen die wil werken in de bouw, een sector die schreeuwt om nieuwe mensen. Daarom zoekt het bedrijf altijd naar leerlingen, die kunnen worden opgeleid voor een baan in de bouw. Maar nu is Rijnmond-Bouw ook op zoek naar een financieel manager.

‘De functie van financieel manager mag je gerust gevarieerd en uitdagend noemen,’ zegt directeur Frank Knotter. ‘Zo voer je samen met twee collega’s de financiële- en contractadministratie. Je bent daarover het eerste aanspreekpunt voor collega’s, leveranciers, klanten, management en de externe accountant. Je bent verantwoordelijk voor de financiële administratie inclusief (jaar)rapportages, de projectadministratie, de urenverwerking, de salarisadministratie en financiële (liquiditeits-) begrotingen. Daarnaast zorg je er ook voor dat alle verzekeringen en belastingvraagstukken tijdig en correct zijn verzorgd. Je overlegt wekelijks met de directie en geeft proactief adviezen of suggesties ter verbetering van de bedrijfsvoering en beheersing van de risico’s.’ De volledige vacature is te vinden op de website van Rijnmond-Bouw.

Baas in de bouw
Tegelijkertijd blijft Rijnmond-Bouw leerlingen werven. In een flyer meldt het bedrijf dat “een opleiding tot ‘een baas in de bouw’ veel voordelen heeft”. ‘Eén van deze voordelen is baangarantie met een goed salaris. Bouwmedewerkers zijn onmisbaar in het dagelijks leven en door het tekort aan vakmannen en –vrouwen is de kans dat jij na je opleiding direct aan de slag kunt nóg groter. Dus… let’s go!’, is de prikkelende boodschap.

Lees ook: ‘Timmerman verdient straks meer dan advocaat’

Dit artikel wordt u aangeboden door

Rijnmond Bouw Zuid

Rijnmond-Bouw is het opleidingsbedrijf voor iedereen die wil werken in de bouw. Ambitieuze, nieuwe bouwprofessionals willen we verder helpen. Hun achtergrond is niet doorslaggevend. Hun motivatie en inzet wel. Daarom leidt Rijnmond-Bouw VMBO’ers op, met of zonder diploma, die het liefst werken met hun handen. Maar ook langdurig werkzoekende jongeren en mensen met een lichte afstand tot de arbeidsmarkt. Is iemand gedreven en gaat zijn hart daarbij uit naar de bouw, dan is hij welkom. Dan gaan we samen aan de slag voor succes!Daarmee is Rijnmond-Bouw een commerciële organisatie met een sociaal hart. Uitgangspunt is het afleveren van enthousiaste arbeidskrachten bij het aannemingsbedrijf dat zit te wachten op toekomstige vakmannen met karakter. De leerling werknemers krijgen een basisopleiding van twintig weken. Daarvan worden ze vier dagen per week door gedreven instructeurs intensief begeleid in de werkplaats. De vijfde dag krijgen ze theorieles op school. Met deze screening en bagage zijn zij in staat om betaald aan de slag te gaan bij een bouwbedrijf. Als een langere voorbereiding nodig is en als de motivatie blijft, breidt Rijnmond-Bouw dat voortraject uit.

Meer nieuws