Ondernemerschap

Robert Jan van Leeuwen (0 Entropy): ‘Entropie gaat een fase dieper dan veel bedrijven meten’

0to9 Values-Driven Creativity - Rotterdam

De term Entropie is voor veel mensen onbekend. Dat begrijpt Robert Jan van Leeuwen, met Anne-Marie van den Bos en Jack Vos initiatiefnemer van 0 Entropy. ‘Het is een nieuw begrip in Nederland. Entropie staat voor energieverlies in organisaties.’

Meetbaar energieverlies. ‘Wij kunnen dat meten met een cultuur waarden onderzoek’, legt hij uit. ‘Enerzijds meten wij het en aan de andere kant maken wij een communicatie- en cultuurprogramma om iedereen in zijn talent en kracht te zetten.’ 

Alles wat 0 Entropy doet is gekoppeld aan het dashbord van harde kpi’s (per klant verschillend: ROI, uptime, verlagen ziekteverzuim, werknemers betrokkenheid, innovatie), met als doel deze te verbeteren.
 
‘Het gaat een fase dieper dan heel veel bedrijven meten, omdat het de persoonlijke waarde van mensen koppelt aan bedrijfswaarden en gewenste waarden’, aldus Van Leeuwen.

Dit artikel wordt u aangeboden door

0to9 Values-Driven Creativity

0to9 Values-Driven Creativity helpt organisaties te ontwikkelen door persoonlijke waarden van medewerkers te verbinden met de waarden van de organisatie.

Meer nieuws