Ondernemerschap

Rotterdam is ‘Sportgemeente van het jaar 2018’

Rotterdam Topsport - Rotterdam

Tijdens het jaarlijkse VSG-congres in de Grote Kerk in Breda is Rotterdam woensdag gekozen tot Sportgemeente van het jaar 2018. De Maasstad versloeg de andere genomineerde gemeenten Veenendaal en Gorinchem. In 2006 sleepte Rotterdam de titel ook al eens in de wacht.

Rotterdam werd geprezen om het sport- en beweegaanbod dat er voor iedereen is, ongeacht leeftijd of levensfase. Mede dankzij het ‘beste initiatief’, SportRegie, werd Rotterdam tot winnaar uitgeroepen. 

‘We zijn erg trots ons Sportgemeente van het jaar te mogen noemen. Sporten is belangrijk voor iedereen. Voor de gezondheid, maar vaak ook als deel van een sociaal netwerk. Als sportstad zetten wij hier ons, met onze drie uitvoeringsorganisaties Rotterdam Topsport, Rotterdam Sportsupport en Sportbedrijf Rotterdam en alle partners in de stad, iedere dag weer voor in,’ aldus sportwethouder Sven de Langen. 

Dit artikel wordt u aangeboden door

Rotterdam Topsport

Goed georganiseerde evenementen en Rotterdamse topsportprestaties versterken het gevoel van trots van Rotterdammers op hun stad. Ze maken de stad aantrekkelijker voor bezoekers, bedrijven en nieuwe bewoners. Tijdens zulke sportevenementen gaan beelden van de stad en van ‘onze’ topsporters de wereld over. Ze zetten de stad letterlijk in de spotlights. Sportevenementen brengen bovendien grote aantallen Rotterdammers op de been en trekken een internationaal publiek naar de stad. De sport draagt zo bij aan de levendigheid en aan de economische winst.

Meer nieuws