Ondernemerschap

Rotterdam ontvangt tijdens NKnl in juni 7000 sporters van vier sportbonden

Rotterdam Topsport - Rotterdam

Op 25 en 26 juni 2022 is Rotterdam gastheer van nationale kampioenschappen van maar liefst vier sportbonden. De zwembond (KNZB), de gymnastiekunie (KNGU), de boksbond (NBB) en de triathlonbond (NTB) bundelen hun krachten en organiseren samen met Rotterdam Topsport en Rotterdam Festivals de eerste editie van NKnl. In totaal komen circa 7000 sporters in actie: toppers, talenten en junioren.

Voor Nederland is dit een uniek multisport-evenement. In Europees verband is zo’n samenwerking al eerder gedaan: de European Championships in Glasgow en Berlijn waren in 2018 zeer succesvol.

Met NKnl zetten de vier bonden hun sporten nadrukkelijk in de schijnwerpers. De synergie is evident: organisatorisch en publicitair hebben ze gezamenlijk meer slagkracht, de aantrekkingskracht voor media groeit (één cameraploeg kan in Rotterdam meerdere reportages maken) en de kaartverkoop kan worden gecombineerd. Daarnaast is door de efficiency kostenbesparing mogelijk.

Alles voorhanden
Drie van de vier NK’s zijn straks vlak bij elkaar: de NK’s Gymsport en Boksen in Rotterdam Ahoy en het NK Zwemsprint in Zwemcentrum Rotterdam, een paar honderd meter verderop. Het NK Triathlon vindt plaats op de Willem-Alexander Baan aan de noordrand van de stad.

De keuze voor Rotterdam is logisch. De Maasstad profileert zich niet alleen als dé sportstad van Nederland, er is ook alles voorhanden: van de accommodaties, voorzieningen tot de ondersteuning bij de organisatie. De betrokken bonden hebben allemaal ook goede ervaringen met – evenementen in – de stad en de samenwerking Rotterdam Topsport.

Het volledige bericht, met ook commentaar van de sportbonden, op de website van Rotterdam Topsport.

Foto: Rotterdam Topsport

Dit artikel wordt u aangeboden door

Rotterdam Topsport

Goed georganiseerde evenementen en Rotterdamse topsportprestaties versterken het gevoel van trots van Rotterdammers op hun stad. Ze maken de stad aantrekkelijker voor bezoekers, bedrijven en nieuwe bewoners. Tijdens zulke sportevenementen gaan beelden van de stad en van ‘onze’ topsporters de wereld over. Ze zetten de stad letterlijk in de spotlights. Sportevenementen brengen bovendien grote aantallen Rotterdammers op de been en trekken een internationaal publiek naar de stad. De sport draagt zo bij aan de levendigheid en aan de economische winst.

Meer nieuws