Ondernemerschap

Rotterdam Topsport: samenwerkingen verlengd

Rotterdam Topsport - Rotterdam

Rotterdam Topsport heeft de samenwerking met topsportverenigingen en trainingscentra verlengd.

De vijf topsportverenigingen zijn TPP Rotterdam (zaalvoetbal), Forward Lease Rotterdam Basketbal (mannen), Curaçao Neptunus (honkbal), Roeien in Rotterdam en HockeyClub Rotterdam. Rotterdam Topsport biedt onder andere ondersteuning aan verenigingen op het gebied van communicatie, marketing, onderwijs, huisvesting, jeugdopleiding, accommodatie en participeren in maatschappelijke projecten.

Bij de trainingscentra zijn de contracten ondertekend voor de zogenoemde instroomprogramma’s in de sporten: judo, volleybal, basketbal, atletiek, roeien, boksen, tennis en honkbal.

De trainingscentra zijn onderdeel van de Regionale Topsport Organisatie (RTO) Metropool waarin Rotterdam Topsport participeert. Aan de talenten worden extra trainingen gegeven bovenop hun clubtrainingen en ze krijgen workshops over prestatiegedrag, voeding en doping. Ook is er een medisch netwerk aanwezig om de sporters fysiek goed te begeleiden. Het doel is om zoveel mogelijk sporters naar nationale teams door te laten stromen.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Rotterdam Topsport

Goed georganiseerde evenementen en Rotterdamse topsportprestaties versterken het gevoel van trots van Rotterdammers op hun stad. Ze maken de stad aantrekkelijker voor bezoekers, bedrijven en nieuwe bewoners. Tijdens zulke sportevenementen gaan beelden van de stad en van ‘onze’ topsporters de wereld over. Ze zetten de stad letterlijk in de spotlights. Sportevenementen brengen bovendien grote aantallen Rotterdammers op de been en trekken een internationaal publiek naar de stad. De sport draagt zo bij aan de levendigheid en aan de economische winst.

Meer nieuws