Ondernemerschap

Rotterdam wil opnieuw start Tour de France

Rotterdam Topsport - Rotterdam

Rotterdam wil de Grand Départ van de Tour de France organiseren. Dat heeft de stad aan organisator ASO laten weten. De gemeente stelt zich kandidaat voor de proloog in 2023, 2024 of 2025.

In het project ‘Rotterdam Demarreert’ werkt de stad de komende jaren aan een landelijke samenwerking om meerdere etappes in Nederland te laten verrijden. Rotterdam heeft goede ervaringen met het organiseren van de start van de Tour de France. De Rotterdamse Grand Départ in 2010 was een groot feest. De stad trok in dat weekend een miljoen bezoekers, beelden van de stad gingen de wereld over en 70% van de Rotterdammers was trots op de start van de Tour. In 2015 passeerde de Tour Rotterdam tijdens de etappe van Utrecht naar Neeltje Jans.

Grand Départ in 2010
In de zomer van 2010 viel de stad Rotterdam de eer te beurt om de start van de Tour de France te organiseren. Van donderdag 1 tot en met zondag 4 juli 2010 stond Rotterdam volledig in het teken van de Grand Départ. Tijdens deze 97ste editie van een van de grootste sportevenementen ter wereld werden bijna een miljoen bezoeken afgelegd aan de stad. Rotterdam verbond de Grand Départ 2010 met het thema 'New Energy'. Hiermee koppelde de gemeente de Ronde van Frankrijk aan jeugd, bewegen en een duurzaam milieu. Naast de enorme media aandacht die het evenement voor de stad genereerde was er ook een flinke economische impact.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Rotterdam Topsport

Goed georganiseerde evenementen en Rotterdamse topsportprestaties versterken het gevoel van trots van Rotterdammers op hun stad. Ze maken de stad aantrekkelijker voor bezoekers, bedrijven en nieuwe bewoners. Tijdens zulke sportevenementen gaan beelden van de stad en van ‘onze’ topsporters de wereld over. Ze zetten de stad letterlijk in de spotlights. Sportevenementen brengen bovendien grote aantallen Rotterdammers op de been en trekken een internationaal publiek naar de stad. De sport draagt zo bij aan de levendigheid en aan de economische winst.

Meer nieuws