Ondernemerschap

Rotterdamse musea verkopen samen online tickets

Museum Boijmans Van Beuningen - Rotterdam

Tien Rotterdamse musea slaan de handen ineen: ze bieden voortaan gezamenlijk hun online tickets aan. Hiermee heeft Rotterdam de primeur in Nederland. Door de samenwerking zijn zowel grote als kleine musea in staat op deze wijze hun tickets online te verkopen.

Bezoekers besparen met hun e-ticket wachttijd in het museum en profiteren bij verschillende musea van exclusieve kortingen. Door de tickets ook via één online shop aan te bieden, vergroten de musea de service aan bezoekers van de stad. De samenwerking is een initiatief van de musea,  stadspromotor Rotterdam Partners en collectieve cultuurpromotor Uitagenda Rotterdam (onderdeel van Rotterdam Festivals).

Thuis voorbereiden

De deelnemende musea zijn: Museum Boijmans Van Beuningen, Chabot Museum, Kunsthal Rotterdam, Maritiem Museum, Museum Rotterdam, Natuurhistorisch Museum Rotterdam, Nederlands Fotomuseum, TENT, Witte de With Center for  Contemporary Art en het Wereldmuseum.

Bezoekers uit binnen- en buitenland kunnen dankzij de online shop hun bezoek aan Rotterdam nog makkelijker thuis voorbereiden. In diverse musea krijgen zij met hun online ticket allerlei exclusieve voordelen, zoals korting in het museumrestaurant of de museumwinkel. Musea kunnen in drukke tijden een fastlane inrichten voor e-tickethouders.

Pex Langenberg, wethouder mobiliteit, duurzaamheid en cultuur, is blij met het initiatief. Hij zegt: “Door zo goed samen te werken ontstaat er een nog aantrekkelijker aanbod voor Rotterdammers en bezoekers van buiten de stad. Én het zet aan tot het combineren van bezoeken aan instellingen, die wellicht voorheen nog niet op het verlanglijstje stonden. Rotterdam heeft prachtige kunst en cultuur om te delen. Goed dat dat zo nog makkelijker te vinden is.”

Combinatiedeals

De verkoop van e-tickets biedt eveneens mogelijkheden om combinatiedeals te maken met andere musea, maar bijvoorbeeld ook met hotels, restaurants en andere toeristische attracties in de stad. Wederverkopers Rotterdam Partners en Rotterdam Festivals kunnen bezoekers en bewoners via de online shop makkelijk en snel tickets aanbieden van het totale museumaanbod. Ook bij de bezoekerscentra van Rotterdam Info  aan de Coolsingel en op Rotterdam Centraal kunnen dankzij dit systeem e-tickets van alle musea worden verkocht aan toeristen.

 

Dit artikel wordt u aangeboden door

Museum Boijmans Van Beuningen

Een bezoek aan Museum Boijmans Van Beuningen is een reis door de geschiedenis van de kunst. Nederlandse en Europese topstukken geven een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dalí en Dutch Design.

Meer nieuws