Ondernemerschap

‘Werkgevers hebben niet de juiste tools om personeelsbestand te vergroten’

Omwerven - Spijkenisse

Bij de afgelopen bladpresentatie in oktober is Jan Dirk Stouten in gesprek gegaan met Roy Verduyn, directeur van Omwerven. De organisatie zit tussen het zelf werven van personeel en recruitmentbureaus in.

Roy vertelde op het podium in The Boathouse Kralingen dat er momenteel een grote uitdaging ligt op de arbeidsmarkt, dit wordt ondersteund door de CBS-tool spanningsindicator waar met een cijfer het probleem weergegeven wordt op de arbeidsmarkt. Zodra de indicator onder de 1 valt, ligt er een voordeel voor de werkgever, boven de 1 is er een voordeel voor de medewerker en een nadeel voor de werkgever. Zodra het cijfer boven de vier valt is de arbeidsmarktsituatie zeer urgent te noemen. Mede door de vergrijzing ligt de indicator momenteel op 5,6 en volgens Roy wordt het probleem alleen maar groter.

Ondanks de coronagevolgen zijn er momenteel geen verschillen meer te zien in de arbeidskrapte in de verschillende branches. Deeltijd werken is populairder geworden en doordat het op economisch vlak goed gaat in Nederland, is er niet één specifiek probleem te benoemen. Volgens Roy hebben organisaties het niet alleen moeilijk met personeel vinden vanwege de verandering in de markt. Een belangrijke reden is dat werkgevers niet de juiste tools gebruiken én niet de kennis hebben om het personeelsbestand op een goede manier te vergroten.

Omwerven heeft hier verschillende unieke en data gedreven oplossingen voor waar al mooie resultaten mee zijn behaald. Het inplannen van een vrijblijvende afspraak om de mogelijkheden te bespreken kan op de website van Omwerven.

Kijk hieronder naar het hele gesprek van Roy Verduyn met Jan Dirk Stouten:

Dit artikel wordt u aangeboden door

Omwerven

Werven moet anders! Wij zijn ervan overtuigd dat goed personeel werven beteren veel voordeliger kan. Met data gestuurde advertenties, doelgroepgerichte vacatureteksten en onderscheidende online marketingcampagnes bereiken wij namens jou de kandidaten waar jij naar op zoek bent en besparen we flink of je recruitmentkosten Meer weten?

Meer nieuws