Ondernemerschap

Schouten Zekerheid ontvangt certificaat voor informatiebeveiliging

Schouten Zekerheid - Capelle aan den IJssel

Klanten van Schouten Zekerheid kunnen ervan op aan dat hun informatie op de best mogelijke manier verzekerd is. De Rotterdamse verzekeringsmakelaar is onlangs ISO 27001 gecertificeerd. Met dit certificaat toont Schouten aan dat hun systemen, processen en dienstverlening voldoen aan de hoogste eisen rondom informatiebeveiliging en privacy.

Voor de onderneming is dit een zeer belangrijk thema, omdat ze hun relaties échte zekerheid willen bieden, ook op het gebied van hun gegevens en privacy. Het ontvangen van het ISO 27001-certificaat is het resultaat van een positieve beoordeling van een onafhankelijk partij, die via een ISO-audit heeft bepaald dat Schouten Zekerheid ruimschoots aan de norm voldoet. ISO 27001 is een wereldwijde erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging. In de norm staat beschreven hoe informatie procesmatig beveiligd kan worden.

Hoogste prioriteit
Erik Lameijer, verantwoordelijk voor informatiebeveiliging bij Schouten Zekerheid: ‘We zijn ons zeer bewust dat we vertrouwelijke en privacygevoelige informatie beheren voor onze relaties en de beveiliging daarvan heeft onze hoogste prioriteit. Het klaarmaken van de organisatie voor een ISO 27001-certificering was dan ook een logische stap. Relaties mogen van ons verwachten dat we er alles aan (blijven) doen om hun vertrouwelijke en privacygevoelige informatie te waarborgen. We zijn er trots op dat we in de kern van onze inrichting en beveiliging niets hebben hoeven aanpassen, wat aangeeft dat we onze beveiliging al voor de certificering goed op orde hadden.’

Meer weten over de certificering? Lees het volledige nieuwsbericht op de website van Schouten Zekerheid.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Schouten Zekerheid

Schouten Zekerheid is makelaar in verzekeringen voor bedrijven, instellingen en branche- en beroepsorganisaties. Klanten ervaren onze werkwijze als onderscheidend door deskundigheid, onafhankelijkheid en daadkracht. Binnen de organisatie is jarenlange kennis en ervaring aanwezig op het gebied van verzekerbare risico’s, zoals aansprakelijkheid, transport, brand, aan- en verbouw en debiteuren.

Meer nieuws