Ondernemerschap

Schouten Zekerheid Trappenrace levert 5.000 euro op

Schouten Zekerheid - Capelle aan den IJssel

Woensdag 8 juni beklommen bijna 60 medewerkers en relaties van Schouten Zekerheid de 306 treden van de Schouten Toren om geld op te halen voor Barbara van Bergen. Barbara wil als eerste Nederlandse paralympische topsporter een medaille winnen op de zomer- én de winterspelen. Met de opbrengst van de Trappenrace is zij al een eind om haar doel te verwezenlijken: er werd 5.000 euro opgehaald.

De Schouten Zekerheid Trappenrace is een terugkerend evenement waarbij medewerkers en relaties van de verzekeringsmakelaar zich inzetten voor een goed doel. De deelnemers beklimmen tijdens de race zo snel mogelijk de zeventien verdiepingen van de Schouten Toren naast de Van Brienenoordbrug.

Tijdens de eerste editie in 2014, waar geld werd opgehaald voor de Daniel den Hoed Stichting, beklom de snelste loper de toren in 1 minuut en 33 seconden. Dit jaar werd het record door de recordhouder zelf verbroken: Jhalmar de Vaal van Schouten Zekerheid was als snelste boven in 1 minuut en 30 seconden. Runner-up Marco van der Kooij, ook werkzaam bij Schouten Zekerheid, was 0,02 seconde langzamer en moest de titel van Snelste Trappenloper net aan zich voorbij laten gaan. Leonieke Zwennes (ook van Schouten Zekerheid) legde beslag op de titel van Snelste Vrouw; zij beklom de 306 treden in 2 minuten en 11 seconden.

Rotterdamse bedrijven in actie

Niet alleen de medewerkers van Schouten Zekerheid gingen de trap op voor het goede doel, ook andere bedrijven uit de regio beklommen de trappen voor Barbara. Leden van Rotterdam Topsport en medewerkers van de Boelaars & Lambert Groep gingen de trap op, evenals reporters van RTV Rijnmond. Samen met diverse bedrijven die donaties verrichten, waaronder Allianz, Troostwijk en Wilhelmsen Ships Service, werd een bedrag van 5.000 euro ingezameld voor Barbara.

Rolstoelbasketbal en alpine zitskiën

Barbara van Bergen is captain van het Nederlandse rolstoelbasketbalteam dat dit jaar mogelijk hoge ogen gaat gooien op de Paralympische Spelen in Rio. Zij heeft nóg een ambitie: in 2018 meedoen aan het alpine zitskiën in Pyeongchang. Voor die laatste uitdaging is Barbara afhankelijk van de bijdragen van sponsors. Schouten Zekerheid is sponsor van Barbara en heeft daarom besloten de Trappenrace dit jaar aan haar op te dragen.

Dromen helpen waarmaken

Rob van Os, algemeen directeur van Schouten Zekerheid: “Barbara is een echte doorzetter, die niet bij de pakken neer is gaan zitten na de dwarslaesie die ze opliep bij een motorongeluk. Daar kunnen wij alleen maar heel veel respect voor hebben. Om te helpen de dromen van Barbara waar te maken, hebben wij besloten daarvoor onze benen te gebruiken en voor haar de 306 treden naar boven te lopen. We zijn trots dat we samen met onze collega’s en relaties dit bedrag aan Barbara mogen doneren.”

BARBARA VAN BERGEN ONTVING DE CHEQUE UIT HANDEN VAN WILCO DE HAAN, DIRECTEUR BIJ SCHOUTEN ZEKERHEID.
FOTOGRAFIE: MIRJAM LEMS

Dit artikel wordt u aangeboden door

Schouten Zekerheid

Schouten Zekerheid is makelaar in verzekeringen voor bedrijven, instellingen en branche- en beroepsorganisaties. Klanten ervaren onze werkwijze als onderscheidend door deskundigheid, onafhankelijkheid en daadkracht. Binnen de organisatie is jarenlange kennis en ervaring aanwezig op het gebied van verzekerbare risico’s, zoals aansprakelijkheid, transport, brand, aan- en verbouw en debiteuren.

Meer nieuws